Σε δίκη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης


Στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Την παραπομπή του σε δίκη είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, ωστόσο κατά της απόφασης είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του παραπέμποντας οριστικά τον Μαρκογιαννάκη σε δίκη.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος), αφού εμφανίζεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.
Υπενθυμίζεται ότι, το φθινόπωρο του 2015,ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με επιστολή του, ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ''κατάχρησης εξουσίας'' είναι επιεικής».
naftemporiki.g