Δυο από τους 4 παιδικούς σταθμούς θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα στο δήμο Φαρκαδόνας, της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας σε αντίθεση με εκείνους του Ζάρκου και του Γριζάνου.


Δυο από τέσσερις παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φαρκαδόνας θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.
Πρόκειται για εκείνους της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας οι οποίοι είναι πλήρες σε προσωπικό σε αντίθεση με εκείνους του Ζάρκου και του Γριζάνου που το προσωπικό δεν επαρκεί, μιας και οι εκλογές μπλόκαραν τις διαδικασίες προσλήψεις, ενός μάγειρα κι 2 νηπιαγωγών.
Ο πρόεδρος της «Πέλιννα» κ. Κώστας Κοκκινίδης δεσμεύεται ότι με την ολοκλήρωση των εκλογών θα τρέξει η διαδικασία πρόσληψης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δυο παιδικοί σταθμοί.
Ζητά την κατανόηση των γονιών ενώ δεν παρέλειψε να κοινοποιήσει προς τους ίδιους και επιστολή σχετικά με τις εξελίξεις και τις ενέργειες που έχει αναπτύξει το νομικό πρόσωπο του Δήμου Φαρκαδόνας.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, από το ΑΣΕΠ, η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Δηλαδή, δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου, δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση.
http://krinitrikalon.gr/