Εκτός ελέγχου η Κως - Συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων με λάθρο - Δήμαρχος: "Κάντε κάτι - Θα χυθεί αίμα" (εικόνες)


 
Συγκρούσεις διεξάγονται μεταξύ αστυνομικών και λαθρομεταναστών στην Κω αυτή τη στιγμή. Βίντεο δείχνει λαθρομετανάστες να επιτίθενται σε αυτοκίνητα Ελλήνων πολιτών! 
 
Περίπου 1500 λαθρομετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού και ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
 
Προειδοποίηση ότι θα χυθεί αίμα από την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω, με την συγκέντρωση στο νησί 7.000 λαθρομεταναστών απηύθυνε προς την κυβέρνηση (που δείχνει μεγάλη αδράνεια στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης) ο δήμαρχος Γ.Κυρίτσης και ότι αν δεν πάρει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση τότε θα έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 
Tην ίδια ο κάτοικοι του Βοτανικού μηνύουν την κυβέρνηση για την "φαεινή" ιδέα της να μεταφέρουν χιλιάδες άγνωστους λαθρομετανάστες στην περιοχή τους με αποτέλεσμα να τελεί μελλοντικά ακόμα και η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού ουδείς γνωρίζει το ποιόν των ανθρώπων αυτών και αν πρόκειται για ισλαμιστές εξτρεμιστές.
 
Λες και θα λυθεί το πρόβλημα με την μεταφορά κάποιων λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Με τα υπόλοιπα εκατομμύρια τι θα γίνει; Και τι θα συμβεί με τον νόμο περί ιθαγένειας που ψήφισε η κυβέρνηση; Σ επέντε χρόνια από σήμερα θα "αντικατασταθούμε" με το ζόρι με άλλους "Έλληνες" πιο βολικούς; Δεν είναι τυχαίο που η Ύπατη Αρμοστεία "δασκαλεύει " τους λάθρο να μην δίνουν όυτε δακτυλικά αποτυπώματα για να μην ταυτοποιούνται όπως έκανε χθες εκπρόσωπός της στην Κάλυμνο.
 
Στα διεθνιστικά κέντρα επιθυμούν την εξαφάνιση του γηγενή ελληνικού πληθυσμού ο οποίος είναι ενοχλητικός και ατίθασος για τους σχεδιασμούς των νεοταξιτών, συν τοις άλλοις λόγω Ορθοδοξίας κοιτάζει πάντοτε φιλικά προς την Μόσχα, και αυτό δεν αρέσει στην άλλη ακτή του Ατλαντικού.
 
Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης δήμαρχος της Κω ο οποίος και χθες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό δήλωσε: 
 
«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».
 
Ο κ. Κυρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ζητώντας:
 
- Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.
 
- Να έρθουν άμεσα στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.
 
- Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.
 
- Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;
 
«Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια, προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Ο κ.Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας», καταλήγει.
 
Αρνούνται να μετακινηθούν οι πρόσφυγες
 
Σύμφωνα με το Kostoday.gr, ενώ από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών στο στάδιο Ανταγόρας φαίνεται πως οι μετανάστες αρνούνται να εισέλθουν στο γήπεδο για την διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους.
 
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και λίγο πριν τις 11 σημειώθηκε ένταση από τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Βασιλέως Γεωρίου, παρεμποδίζοντας την διέλευση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και ποδηλάτων στην περιοχή.
 
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών της περιοχής και των κατοίκων, αφού ο όγκος των ανθρώπων έχει μεταφερθεί έξω από τα καταστήματα και τα σπίτια τους. 
 
Και ενώ από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών στο στάδιο Ανταγόρας και τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία φαίνεται πως οι μετανάστες αρνούνται να εισέλθουν στο γήπεδο για την διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους.
 
Πιθανολογείται ο ανεξέλεγκτος πλέον αριθμός αυτών δυσκολεύει την όποια προσπάθεια γίνεται τόσο από το Κλιμάκιο Υπηρεσίας Αλλοδαπών, αλλά και τις τοπικές αρχές να επιταχύνουν τη διαδικασία, προκειμένου να ταξιδέψουν προς την πρωτεύουσα. Είναι πλέον φανερό πως η κατάσταση έχει ξεφύγει, ως αποτέλεσμα να μη επαρκούν πλέον οι δυνάμεις και γενικότερα η δομή που υπάρχει στο νησί για να δρομολογηθεί η διαδικασία. 
 
Επιβάλλεται άμεσα, με οποιονδήποτε τρόπο η ενίσχυση και η στελέχωση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένουν να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών, των μεταναστών, αλλά και των πολιτών του νησιού μας.
 
Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε ένταση από τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Βασιλέως Γεωρίου, παρεμποδίζοντας την διέλευση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και ποδηλάτων στην περιοχή. Απαιτούν να φύγουν άμεσα..!
 
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών της περιοχής και των κατοίκων, αφού ο όγκος των ανθρώπων έχει μεταφερθεί έξω από τα καταστήματα και τα σπίτια τους. 
 
Δυστυχώς, η κατάσταση μπορεί να παρομοιαστεί με τη λερναία ύδρα, αφού ενώ κόβεις το κεφάλι από τη μία πλευρά, φυτρώνει από την άλλη. Ενώ δηλαδή αποκαθίσταται και καθαρίζεται ένα σημείο του νησιού μας, οι μετανάστες μετακινούνται σε ένα άλλο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και όχι να λύνεται. Πολλοί αναρωτιούνται, αν θα πρέπει, να επέμβουν και οι στρατιωτικές δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία, μιας και ο αριθμός των στελεχών της αστυνομίας δεν επαρκεί για τις χιλιάδες των μεταναστών.
 
Περίπου 1500 μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού και ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
 
Οι αρχές του νησιού αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο δημοτικό στάδιο προκειμένου να μη βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους. Ωστόσο όταν αυτοί δεν δέχθηκαν να μπουν στο γήπεδο έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, ξεκίνησαν τα επεισόδια.
 
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν ακόμη και με πυροσβεστήρες να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν κλείσει τον κεντρικό δρόμο του νησιού ενώ κάποιοι από αυτούς πετούσαν ακόμη και μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα. 
 
 
Μήνυση κατα παντός υπευθύνου κατέθεσε ο εξωραϊστικός σύλλογος "η Αθηνά" του Βοτανικού για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στον χώρο του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα.
 
Η πρόεδρος του συλλόγου, Καλλιόπη Μπελιά, είπε "όλα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά και αυθαίρετα δεν ειναι δυνατόν σε ειδικό χώρο του δήμου να μπαίνουν οι ΔΕΚΟ χωρίς κάποια άδεια. Εμείς έχουμε στραφεί κατα παντός υπευθύνου. Το εξώδικο πήγε στον κύριο Τσίπρα και δικάζεται την Παρασκευή το πρωί".
 
"Δεν μπορεί μια ΔΕΚΟ να μπαίνει μέσα και να κάνει έργα και να τα επισπεύδει. Δεν έχει λειτουργήσει ο κανονισμός. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Είμαστε κατα της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Το κάνουμε για τη ζωή μας, για την ακεραιότητα μας και για το περιβάλλον μας. Μας ρώτησαν;"
 
"Εμείς αυτόν τον χωρο τον είχαμε για γήπεδο. Δεν τον είχαμε για τους μετανάστες", συνεχίζει και καταγγέλει πως υπήρχαν " τοξικά σε εκείνο τον χώρο, τα έβγαλαν επιφανειακά και τώρα προχωρούν στην εγκατάσταση κοντέινερ. Τα ξέρουμε πολύ καλά όλα αυτά. Είναι άθλιες οι συνθήκες που φέρνουν τους ανθρώπους. Το ότι έχουν κοντέινερ και θα βάλουν μέσα τους ανθρώπους δεν σημαίνει τίποτα". 
 
"Εμείς ως άνθρωποι το κατανοούμε από την άλλη μεριά δεν θελουμε να μείνουν στον Βοτανικό. Μας λένε οτι η περιοχή είναι με τους υποβαθμισμένους κατοίκους. Γι' αυτό ήθελαν να φτιάξουν και τεμένος εδώ", αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπελιά.
 
Οι κάτοικοι ετοιμάζουν μηνύσεις και εξώδικα κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά παντός υπευθύνου και οι επιχειρηματίας και έμποροι της περιοχής, καθότι δεν επιθυμούν τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το πεδίον του Άρεως στον διαμορφωμένο χώρο του δήμου Αθηνών στην Αγίου Πολυκάρπου 89 στον Ελαιώνα. 
 
Να τονίσουμε πως οι εργασίες συνεχίζονται για την εγκατάσταση των μεταναστών στον χώρο του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα και μέχρι στιγμής έχουν στηθεί ήδη 66 κοντέινερ.
 
Σημειώνεται πως το 2007 το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει στην ακύρωση της διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας βάση της οποίας θα δημιουργούνταν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και θα αναβάθμιζε την περιοχή.
 
Τότε είχε προτάξει οικολογικά προβλήματα η Κουμουνδούρου! Τώρα προφανώς δεν βλέπει οικολογικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι στον Βοτανικό θα κατασκευαστεί με διαδικασίες εξπρές το τέμενος για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην Αττική (νόμιμα ή παράνομα), και φυσικά οι λαθρομετανάστες που θα κατοικήσουν προσωρινα(;) (ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού) θα είναι αταυτοποίητοι και μουσουλμανικού θρησκεύματος τουτέστιν, θα δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας ενα σημείο αναφοράς με τεράστιες πιθανότητες αν όχι βεβαιότητες προσέλκυσης εξτρεμιστών και στοιχείων που ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις όπως το ISIL.