Νέα αντιπαράθεση μεταξύ Θ. Μεριβάκη και Ελ. Στεργίου – Μπότη

Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει εκ νέου ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, αναζωπυρώνοντας το κλίμα των σχέσεων μεταξύ του ιδίου και της πρώην αντιδημάρχου και νυν δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης κα Ελένη Στεργίου – Μπότη.
Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε στην κα Στεργίου – Μπότη στοιχεία γύρω από τα έξοδα έσοδα της περσινής διοργάνωσης του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου με τίτλο «Ζωντανή Φάτνη». Η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη μίλησε για προχειρότητα από πλευράς του δημάρχου, μιας και όπως επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια, δεν της προσκομίστηκε επίσημο έγγραφο αλλά μια απλή ηλεκτρονική φωτοτυπία.
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης σε συνεδρίαση που είχε διεξαχθεί το Ιούνιο είχε ζητήσει κατά την συζήτηση της λήψης απόφασης για τη νέα διοργάνωση, στοιχεία της περσινής. Στοιχεία γύρω από τα έξοδα και τα τυχόν έσοδα της «Ζωντανής Φάτνης», αλλά και γύρω από την έκδοση περιοδικού του e-trikala που θα παρουσιαζόταν η συγκεκριμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Φαρκαδόνας.
Ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί τότε για την κατάθεση των στοιχείων, κι έτσι χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης έδωσε στη δημοτική σύμβουλο στοιχεία γύρω από την περσινή διοργάνωση.
Ειδικότερα σύμφωνα με το χειρόγραφο που προσκόμισε ο δήμαρχος στην κα Ελένη Στεργίου Μπότη το αρχικό ποσό της διοργάνωσης είχε κοστολογηθεί στις 67.527 ευρώ. Ο Δήμος πλήρωσε 67.423 ευρώ ενώ σύμφωνα με τον κ. Μεριβάκη υπήρξαν έσοδα στο Δήμο 3.000 ευρώ περίπου. Όλα αυτά, όπως προαναφέρθηκε σε φωτοτυπία, σύμφωνα με την ίδια, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της που δήλωσε απροετοίμαστη μιας και το έγγραφο προσκομίστηκε σε χρόνο που δεν είχε τεθεί η συμπεριληφθεί το θέμα προς συζήτηση.
«Το συγκεκριμένο χειρόγραφο δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο. Οφείλατε όλα αυτά τα στοιχεία να τα παρουσιάζεται επίσημα, όπως έπραξε ο Δήμος Τρικκαίων με το Μύλο των Ξωτικών. Οφείλατε παράλληλα να αναρτήσετε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα στοιχεία και να ενημερώσετε επίσημα το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν προχειρότητα και δεν μπορώ να δεχτώ απλές φωτοτυπίες πληκτρολογημένες σε Η/Υ. Απορώ με την ενέργεια σας να δώσετε μονάχα σε μένα το συγκεκριμένο έγγραφο, όταν θα έπρεπε να το δώσετε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Με ξαφνιάζεται που για μια ακόμη φορά έρχεστε να ασχοληθείτε επί προσωπικού. Δεν κατανοώ τη συμπεριφορά σας και που σκοπεύει. Εξηγώ για μια ακόμη φορά δεν είμαι αντίθετη στις εκδηλώσεις, με βρίσκει ωστόσο κάθετα αντίθετη το μεγάλο κόστος, τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει», σημείωσε μεταξύ των άλλων η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη.
Η ίδια μίλησε και για το περιοδικό που θα περιελάμβανε αφιέρωμα για τη «Ζωντανή Φάτνη». Υποστήριξε ότι δεν υπήρχε αναφορά κάτι για το οποίο υπήρξε δέσμευση.
Για το συγκεκριμένο θέμα η απάντηση που έλαβε η δημοτική σύμβουλος ήταν ότι στο πρώτο περιοδικό που εκδόθηκε δεν υπήρχε αναφορά καθώς κυκλοφόρησε πριν την έναρξη της Φάτνης, ωστόσο ο δήμαρχος της κατέθεσε την δεύτερη έκδοση που παρουσιαζόταν σχετικό θέμα, ωστόσο δεν στάθηκε ικανό για να πειστεί η σύμβουλος από την ομάδα της συμπολίτευσης.