ΣΟΚ στη ΝΔ: Ο Σαμαράς δεν παρέδωσε τα κλειδιά των γραφείων στη Συγγρού - Τι διαρρέουν κύκλοι του πρώην προέδρου του κόμματος;


Ώρα 7.30 το πρωί, έξω από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού: Ο νέος υπηρεσιακός πρόεδρος αλλά και οι υπάλληλοι, περιμένουν τον Αντώνη Σαμαρά που υποτίθεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ότι θα τους υποδεχόταν στο γραφείο του.
Αλλά μάταια.
Φαίνεται, όμως, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις πρόσφατες εκλογές, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια δική του άποψη για το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής γραφείων: Προτιμά να απέχει. ΕιδικάΑΝ πρόκειται να το παραδώσει στον επόμενο. Και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.
Ο νέος υπηρεσιακός πρόεδρος και οι υπάλληλοι, μετά τα πρώτα 10 αναμονής στον ήλιο, άρχισαν να καλούν τον Αντώνη Σαμαρά στο κινητό, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Απελπισμένοι τότε, κάλεσαν κλειδαρά, που διατηρεί γειτονικό κατάστημα.
Κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να τον δικαιολογήσουν, υπενθύμισαν ότι λόγω μεγάλης ευαισθησίας, ο πρώην Πρωθυπουργός, αποφεύγει τέτοιες καταστάσεις, γιατί είναι γλυκούλης και συγκινείται εύκολα.
Πάντως, λίγο πριν το μεσημέρι, πέρασε από τα γραφεία της ΝΔ. ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ο στενός συνεργάτης του «Ανθρώπου-που-επέλεξε-συνειδητά-να-τον-εκπροσωπεί-η-Σοφία-Βούλτεψη» (έτσι αποκαλούν τον Αντώνη Σαμαρά τα στελέχη της Ν.Δ.), παρέλαβε 35 θρησκευτικές εικόνες από το γραφείο του πρώην Προέδρου και αποχώρησε χωρίς να κάνει σχόλιο.
Του Νίκου Ζαχαριάδη