Στα «μαλακά» ο Γ. Καρατζαφέρης για αναληθές πόθεν έσχες Σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται τελικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ


Σε δίκη παραπέμπεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα που έχουν να κάνουν με ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010 - 2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και συμμετοχή σε δυο off shore εταιρίες (Catalina Ltd και Homeric TCI) κάτι που, από το 2010, απαγορεύεται για τα πολιτικά πρόσωπα. Το συνολικό ποσό που αφορούν οι κατηγορίες είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.
Στο βούλευμα αναφέρεται πως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:
α) δεν δήλωσε πόσο 6,6 εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της εξωχώριας Καταλίνα,
β) δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα, από εταιρία η οποία ελέγχεται για ανάμειξη της σε προμήθειες των εξοπλιστικών και
γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα που έχει στις Βρυξέλλες.
Το βούλευμα διατάσσει την συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και οποίες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ανήκουν στον εγγονό του, καθώς και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα  καθώς φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Σημειώνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.