ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΒΑΚΗ


Σε κλίμα έντασης ο δημοτικός σύμβουλοςΚοσμάς Νικολός ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του δημάρχου, Θανάση Μεριβάκη.
Ο ίδιος με επιστολή που αναγνώστηκε στο Σώμα ανέφερε μεταξύ των άλλων:
«Πλέον δεν ανήκω και τυπικά, στη δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» του δημάρχου Θανάση Μεριβάκη λόγω της ανικανότητάς του να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των δημοτών και στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας και δη, του δημοτικού διαμερίσματος Πελινναίων. Παραμένω δημοτικός σύμβουλος, όπως με έταξαν οι ψηφοφόροι μου, για να υπερασπιστώ μέχρι τέλους, τα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μου».
Ο Θανάσης Μεριβάκης αντέδρασε ζητώντας εξηγήσεις και σε έντονο ύφος
είπε ότι «ο κόσμος μας βλέπει και μας κρίνει σε καθημερινή βάση. Μέχρι σήμερα κ. Νικολέ  δεν καταθέσατε κανένα αίτημα για το χωριό σας, απλά όσα αιτήματα καταθέσατε ήταν για ίδιον όφελος. Πραγματικά δεν σας τιμούν τα όσα αναφέρετε». Ο δήμαρχος προς επιβεβαίωση ότι δεν ήταν λόγος η έλλειψη καθαριότητας στη Νομή όπως επικαλούνταν ο Κ. Νικολός λίγο ζήτησε να παρέμβουν και οι πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων αρχής γενομένης από εκείνης της Νομής κας Εύης Καϊνανά.
Η πρόεδρος της Νομής υποστήριξε ότι το χωριό παρουσιάζει μια εξαιρετική εικόνα που οφείλεται τόσο στις προσωπικές παρεμβάσεις της ίδιας, όσο και της δημοτικής Αρχής.
Καυστικός εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου Φαρκαδόνας Ηλίας Καραμάνος.
Ο Ηλ. Καραμάνος τόνισε ότι τα επιχειρήματα που κατέθεσε ο κ. Νικολός δεν ευσταθούν, θα περίμενε άλλα, όπως είπε, με πολιτική χροιά ίσως, αναφέροντας χαρακτηριστικά «απορώ με το θράσος σας». Παράλληλα απευθυνόμενος ο πρόεδρος στον κ. Νικολό ζήτησε να παραδώσει την έδρα στο συνδυασμό, κάτι που δεν δέχτηκε ο ανεξάρτητος σύμβουλος, τονίζοντας ότι «δεν θα σας κάνω την χάρη».
http://www.trikalavoice.gr/