Το πρώτο «έξυπνο μπικίνι» στον κόσμο


Αν μια γυναίκα ξεχαστεί κάνοντας ηλιοθεραπεία χωρίς να έχει βάλει αντηλιακό, το μπικίνι της θα της το θυμίσει!
Γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» μπικίνι, το οποίο διαθέτει έναν μικροσκοπικό ενσωματωμένο αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας.
Όταν η δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου ξεπεράσει ένα όριο, το μπικίνι στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (όπου έχει εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή) είτε της ίδιας της γυναίκας, είτε του συντρόφου της, ώστε να της βάλει αντηλιακό ή να μετακινηθούν στη σκιά.
Η εταιρεία Spinali Design, με έδρα τη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας, δημιούργησε το πρωτοποριακό «διασυνδεμένο μπικίνι» (bikini connecte), το οποίο κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ.
Ο αισθητήρας, ο οποίος εφαρμόζεται, εκτός από το μπικίνι, και σε ολόσωμο μαγιό, λαμβάνει υπ' όψιν τον τύπο του δέρματος κάθε γυναίκας (δηλαδή πόσο ευαίσθητο είναι στον ήλιο) και ανάλογα την προειδοποιεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη καθυστέρηση. Ο αισθητήρας μπορεί να αφαιρεθεί από το μαγιό, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχος.
Η εταιρεία διαθέτει και μια «έξυπνη» πετσέτα παραλίας με ανάλογες... ικανότητες, ενώ ετοιμάζει κι ένα «έξυπνο» παιδικό μαγιό που θα προειδοποιεί τους γονείς ότι το παιδί τους «ψήνεται» στον ήλιο!
Η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα για την προώθηση των προϊόντων της τις χώρες εκείνες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια και προσελκύουν πολλούς τουρίστες. Η Ελλάδα προφανώς είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αγορές.
Τα νέα μαγιό ανήκουν στην ολοένα πιο δημοφιλή τάση τα ρούχα να γίνονται «έξυπνα» και να ενημερώνουν όσους τα φοράνε, κυρίως για την υγεία τους.