Το Γριζάνο αποθέωσε το Κώστα Σαφέτη και την παρέα του που ξεσήκωσαν τα πλήθη.


Αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες διοργανώσεις των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Κέντρισε την προσοχή, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όμορων χωριών γειτονικών νομών.
Ο λόγος για την ετήσια πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βλύζας» Γριζάνου με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.
Πρωταγωνιστής στην εκδήλωση ο Κώστας Σαφέτης στο τραγούδι και Μάκης Τσίκος στο κλαρίνο, όπου με την πολυμελή μουσική και ερμηνευτική παρέα τους ξεσήκωσαν τα πλήθη. Το κέφι στην εκδήλωση εκτινάχτηκε στα ύψη με τους παρευρισκόμενους να γλεντούν υπό τους ήχους παραδοσιακής κι όχι μόνο μουσικής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν τεράστια, παρά τα όποια εμπόδια είχαν δημιουργηθεί προ της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τα 1000 άτομα οι οποίοι διασκέδασαν χωρίς σταματημό.
Η εκδήλωση του «Βλύζα» άνοιξε με τα χορευτικά του Συλλόγου οπου παρουσίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Αμέσως μετά ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου κ. Θ. Χάμου που ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό για το αγκάλιασμα και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Σύλλογο και στην εκδήλωση που διοργάνωσε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Αχ. Κακαδιάρη για την στήριξη που παρείχε στο «Βλύζα».
Και όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε σεισμός. Όταν επί σκηνής ανέβηκε Σαφέτης και Τσίκος. Ο ενθουσιασμός ήταν έντονος, ο χορός ασταμάτητος μιας και άνθρωποι όλων των ηλικιών αποθέωναν το δίδυμο και την παρέα του.
Το κλαρίνο και το τραγούδι, η δεξιοτεχνία και η παραδοσιακή φωνή ενώθηκαν ξεσηκώνοντας στην κυριολεξία τα πλήθη.
Ο «Βλύζας» σήμερα νωρίς το πρωί κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ευχαρίστησε όλους εκείνους που παρέστησαν στη μουσική εκδήλωση ενώ δεν παρέλειψε να δεσμευτεί για νέες ανάλογου βεληνεκούς διοργανώσεις.
Το «Κρήνη Live» βρέθηκε στην εκδήλωση και σας μεταφέρει αποκλειστικές εικόνες και ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού που θα γίνει αύριο Δευτέρα.