Πρόσληψη ναυαγοσώστη στον Αλμυρό


Στην κάλυψη της παραλίας Αλμυρού (Καραγκιόλ) με ναυαγοσώστη, μέσα από σύμβαση που θα συναφθεί με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Βόλου (Κοιν.Σ.Επ.) «Ελπί-ζω», θα προχωρήσει για τους καλοκαιρινούς μήνες ο Δήμος Αλμυρού.
Μετά από την απόφαση του Λιμεναρχείου Βόλου, με την οποία έχει χαρακτηρίσει ως πολυσύχναστη την παραλία της «Καραγκιόλ», ο Δήμος Αλμυρού υποχρεούται κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και από τις 10 και μισή το πρωί μέχρι τις 5 και μισή το απόγευμα, να προσλάβει ναυαγοσώστη.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αλμυρού πρόκειται να προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με την παραπάνω εταιρεία, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 9.448 ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: Μισθοδοσία 4.940 ευρώ, οριοθέτηση παραλία (υλικά και τοποθέτηση) 984 ευρώ, ναυαγοσωστικό υλικό 3.075 ευρώ και απρόβλεπτα 449 ευρώ.
Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ο Δήμος Αλμυρού υποχρεούται να εφοδιάσει τον ναυαγοσώστη με τον ακόλουθο εξοπλισμό: Μηχανοκίνητο μικρό σκάφος, αδιάβροχο φακό, κιάλια, ναυαγoσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, φορητό φαρμακείο, πτυσσόμενο φορείο, σημαντήρες, ένδυμα κολύμβησης, καπέλο, γυαλιά ηλίου, πινακίδες, κουβέρτες, καταδυτικό μαχαίρι, μάσκα βυθού, βατραχοπέδιλα, σημαία ναυαγοσώστη, σημαία, κινητό τηλέφωνο, φορητή μεγαφωνική συσκευή, σφυρίχτρα και ειδικές πινακίδες σήμανσης και πληροφόρησης του κοινού.
Να υπενθυμίσουμε, το 2014 ο Δήμος Αλμυρού είχε αιτηθεί, μέσω του προγραμματισμού, την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών πρόσληψης ενός ναυαγοσώστη, όμως αφενός η έγκριση καθυστέρησε με αποτέλεσμα η προκήρυξη για την πρόσληψη να καθυστερήσει κατά ένα μήνα και αφετέρου μετά την έκδοση της προκήρυξης δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος. Οι παραπάνω δυσχέρειες, είχαν ως αποτέλεσμα, ο Δήμος Αλμυρού να αναγκασθεί να πληρώσει πρόστιμο στο Λιμεναρχείο για την απουσία ναυαγοσώστη από την παραλία της «Καραγκιόλ».
Ταχυδρόμος