Γεια σου Μαρίνε Αντύπα της λαικής Δεξιάς Σωτήρη Χατζηγάκη


425 εκατ που ζητούσε πίσω η Κομισιόν ποιος τα πλήρωσε Σωτήρη;

Τώρα ενδιαφέρεσαι να μας πληρώσουν οι Γερμανοί το κατοχικό δάνειο  για να πληρώσουμε το τεράστιο χρέος που δημιούργησε  το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ώσπου  να το πληρώσουν(αν το πληρώσουν ποτέ) οι γερμανοί το κατοχικό δάνειο καλό και δίκαιο είναι να πληρώσετε εσείς οι πρωταγωνιστές αυτών των δύο κομμάτων που με ενέργειες σας καταχρεώσατε τον Ελληνικό λαό!

 Ελπίζουμε να μην τα ξέχασες αυτά Σωτήρη!!
Την ενεργή συμμετοχή σου στη 7ετία του Κώστα Καραμανλή που βύθισε τη χώρα στην χρεοκοπία και δε ξεχνάς και τα δικά σου έργα σαν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις αρχές του 2009 για τις πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με Κοινή Υπουργική Απόφασή σου 262037/30-1-2009 και του τότε υφυπουργού Οικονομικών  Ν. Λέγκα, ότι δεν ήταν συμβατές με τους κανόνες για τη νόμιμη χορήγησή τους. Και δεν έχεις ξεχάσει  ότι κατόπιν της άμεσης αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κλήθηκες  στις Βρυξέλλες τότε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσεις τις πληρωμές, και προφανώς δεν έπεισες τότε τον Επίτροπο Γεωργίας, διότι η συνέχεια είναι οδυνηρή για σένα.
Σε άρθρο της η Μαρία Γιουρουκέλη ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει: «Oι Έλληνες φορολογούμενοι φαίνεται ότι τελικά θα πληρώσουν το? μάρμαρο των χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή να δοθούν προκαταβολικά και χωρίς την έγκριση της Κομισιόν πάνω από 424 εκατ. ευρώ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009. Ο? λογαριασμός για το περίφημο «πακέτο» Χατζηγάκη -που εξαγγέλθηκε προκειμένου να «σπάσουν» τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς την παραπάνω περίοδο- έφθασε και τώρα οι κοινοτικές αρχές ζητούν εντός τεσσάρων μηνών την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως.
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι αμφισβητούσαν εξαρχής τα στοιχεία που είχαν προσκομίσει οι ελληνικές αρχές, ότι τα χρήματα που δόθηκαν το Μάιο του 2009 αφορούσαν σε αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες και όχι σε κρατικές ενισχύσεις. Δεδομένου ότι το κοινοτικό δίκαιο δεν επιτρέπει τις εθνικές ενισχύσεις, η τότε κυβέρνηση τις «βάφτισε» σε «αποζημιώσεις», εκτιμώντας ότι λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση και γενικά της χαλάρωσης που παρατηρείται, όπως π.χ. στα δημοσιονομικά, η Ε.Ε. θα είναι πιο ελαστική.
Eτσι, ύστερα από τρία χρόνια αλληλογραφίας και επαφών η Κομισιόν δεν πείστηκε και τώρα η χώρα μας προσπαθεί με κάθε νομικό μέσο να καθυστερήσει την επιστροφή των χρημάτων. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης». Ολόκληρο το άρθρο 4/1/2012:  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112796181
Δημοσιονομική "βόμβα" 387 εκατ. ευρώ απ' τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη στους αγρότες  18/7/2014
Αντιμέτωπη με νέο σημαντικό δημοσιονομικό πρόβλημα είναι πλέον η κυβέρνηση καθώς χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε, όπως αναμενόταν, ασύμβατες με την εσωτερική αγορά τις αγροτικές ενισχύσεις ύψους 387,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2009 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη. Το δικαστήριο ζητά να ανακτηθούν όλες οι επιδοτήσεις κάτι που δημιουργεί επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι επιλογές πλέον είναι δύο για την κυβέρνηση είτε να ζητήσει από τους αγρότες να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά που πήραν είτε να δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, σε μια χρονική συγκυρία που το οικονομικό επιτελείο αναζητά ήδη χρήματα για να καλύψει τις δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους και τους δικαστικούς. Περισσότερα για την απόφαση:http://kastrosintikis.blogspot.gr/2014/07/387.html#.VOm2VC5dBdg
http://trikalapoli.blogspot.gr/2015/02/blog-post_96.html#more