Με νερό από τον Πηνειό τροφοδοτείται η Κάρλα από σήμερα το πρωί.

Στο αντλιοστάσιο του Πηνειού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Βάζουμε νερό στην οδό που οδηγεί στην Κάρλα»

Με νερό από τον ποταμό Πηνειό τροφοδοτείται από σήμερα το πρωί η λίμνη Κάρλα, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο όγκος νερού που έπεσε τις τελευταίες μέρες, λόγω των βροχών αλλά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά. Παρουσία του προέδρου του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργου Λαδόπουλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός έθεσε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο του Πηνειού ώστε το νερό μέσω της τάφρου 2Τ να κατευθυνθεί στην Κάρλα.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε τις εργολαβίες με τα θυροφράγματα στην τάφρο 2Τ. Οκτώ αντλίες στο αντλιοστάσιο της Πέτρας στη λίμνη Κάρλα είναι έτοιμες συνεπώς σήμερα βάζουμε νερό στην οδό που οδηγεί στην Κάρλα και κλείνουμε το θυρόφραγμα που πηγαίνει το νερό στον Παγασητικό. Έτσι βελτιώνουμε τις περιβαλλοντικές συνθήκες της λίμνης.
Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να πιστωθούν τα χρήματα άμεσα από τα υπουργεία για να μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα ύδρευσης και άρδευσης για την ολοκλήρωση του έργου της Κάρλας.
Εμείς επανεργοποιήσαμε τις εργολαβίες, ολοκληρώνοντάς τες μία προς μία. Βάζουμε νερό στην Κάρλα, θέλουμε όμως την στήριξη του υπουργείου στα συμφωνηθέντα.
Είχαμε συμφωνήσει να υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων, ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα. Συνεχίζουμε να πιέζουμε, να διεκδικούμε για να ολοκληρωθεί το έργο»