Τον άμεσο καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού ποταμού στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας ζητά ο πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Γιαννακός.


Τον άμεσο καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού ποταμού στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας ζητά ο πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Γιαννακός.
Από την περασμένη άνοιξη έως και σήμερα, τα φερτά υλικά και η λάσπη δημιούργησαν νησίδες εντός της κοίτης του ποταμού με αποτέλεσμα εδώ και αρκετο διάστημα να αλλάζει η ροη των νερών. Συνέπεια του φαινομένου το ποτάμι να καταστρέφει παραπήνεια αγροκτήματα δημιουργώντας πλήγμα σε αρκετούς αγρότες.
Στις συγκεκριμένες νησίδες κυριαρχεί άγρια βλάστηση με δέντρα και θάμνους, που δυσκολεύουν τη ροη του νερού και να απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός μέσω ειδικών συνεργείων.
Αν και ο πρόεδρος είχε κατά το παρελθόν μια επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες δυστυχώς δεν δόθηκε λύση στο θέμα, μιας και όπως του ανέφεραν δεν υπάρχουν πόροι για τις συγκεκριμένες εργασίες.
«Πολλοί αγρότες της Πηνειάδας αλλά και του όμορου διαμερίσματος του Ζάρκου βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές που δημιουργούν οι νησίδες που σχηματίστηκαν στο ποτάμι εξαιτίας της ελλείψεις καθαρισμού της κοίτης. Αν οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν προχωρήσουν σε άμεσο καθαρισμό τότε το ποτάμι θα καταπιεί τις περιουσίες τους.», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.
Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οποία αναμένεται να απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος. Μάλιστα ο Δήμος θα μεταφέρει το γεγονός και στο Δήμο Φαρκαδόνας, ώστε από κοινού να ασκηθούν πιέσεις μιας και τα παράπονα που διατυπώνουν οι αγρότες, ιδιοκτήτες αγροκτημάτων είναι πολλά και αναμφίβολα δικαιολογημένα.
http://krinitrikalon.gr/