Το δημαρχείο Φαρκαδόνας επισκέφτηκαν σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Τις προτάσεις του για τα έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν στο Δήμο Φαρκαδόνας και απαιτούν την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης κατέθεσε ο δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσκεψη των δυο από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορέλη (η κ. Δριτσέλη είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα) έγινε στην Φαρκαδόνα σήμερα το μεσημέρι.
Οι δυο βουλευτές επισκέφτηκαν το δημαρχείο όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Θανάση Μεριβάκη, με αιρετούς και φορείς της περιοχής.
Η συζήτησε επεκτάθηκε σε αρκετά ζητήματα με κυρίαρχα εκείνα που αφορούν το Βιομηχανικό και Κτηνοτροφικό πάρκο της Φαρκαδόνας, τις πλημμύρες από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Για το βιομηχανικό πάρκο έγινε εκτενής αναφορά από τον πρόεδρο της ΕΒΕ Φατκαδόνας κ. Ξάνθο Νάτσινα τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και βέβαια στα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στο να μην ολοκληρωθεί το έργο.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στο θέμα του κτηνοτροφικού πάρκου όπου τοποθετήθηκαν κυρίως οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής και υποστήριξαν την ανάγκη κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου, με τρόπο που να λειτουργήσει ως ορεινό κτηνοτροφικό πάρκο παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων αναφέρθηκαν και στο θέμα των βοσκοτόπων, με έμφαση στις άδειες παραμονής για βόσκηση, στις εξισωτικές αποζημιώσεις, ενώ έθεσαν και το αίτημα της μείωσης των χρόνων συνταξιοδότησης.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των καταστροφών καλλιεργήσιμων εκτάσεων από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, πέραν της αποζημίωσης των αγροτών κατατέθηκε στους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της κατασκευής των κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των καταστροφών εκτάσεων, που παρατηρείται κάθε χειμώνα σχεδόν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας.
Από το διάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και θέματα που αφορούν την λειτουργία των ΟΤΑ. Η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ και του δήμου Φαρκαδόνας ήταν ζήτημα που έθιξε ο δήμαρχος κ. Μεριβάκης. Επίσης ο ίδιος έθεσε και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο δήμος Φαρκαδόνας, με την παράλληλη μνημονιακή και σε ισχύ δέσμευση για απαγόρευση προσλήψεων.
Αναφορά έγινε και στις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας μιας και το παρών έδωσε ο διευθυντής κ. Γιάννης Σακελλαρίου όπου αναφέρθηκε αναλυτικά σ’ αυτά.
DSC_0014DSC_0016DSC_0023DSC_0029DSC_0031DSC_0036DSC_0045DSC_0049DSC_0055DSC_0059DSC_0062DSC_0064DSC_0065DSC_0067DSC_0077DSC_0079DSC_0080DSC_0084DSC_0086DSC_0088DSC_0089DSC_0100DSC_0106DSC_0108DSC_0114DSC_0120
http://krinitrikalon.gr/