4 ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!


Συνολικά τέσσερα (4) άτομα από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων συνελήφθησαν για συμμετοχή στις δυο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν... σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αποκάλυψε πρώτο το trikalavoice.gr  (δείτε ΕΔΩ) η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε υπό άκρα μυστικότητα την Παρασκευή. 
Τα τέσσερα άτομα που βρίσκονται μπλεγμένα στα δυο κυκλώματα τα οποία δρούσαν παράλληλα και στην περιοχή μας, φέρονται να είχαν «περιφερειακό» ρόλο στις εγκληματικές οργανώσεις (για «μικρά ψάρια» μιλούν αστυνομικές πηγές).
Η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από (24) συνολικά άτομα, από τα οποία (3) ηγετικά στελέχη που κατηύθυναν τη δράση της και άλλα (21) άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο.Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν κυρίως από Τουρκία και Αλβανία. 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε (16) οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα, χρηματικά ποσά και μία καραμπίνα. 
Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους υπολογίζεται σε (3) κιλά τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται στα (120.000) ευρώ περίπου.
 Η δεύτερη οργάνωση αποτελούνταν από (119) συνολικά άτομα, από τα οποία (4) ηγετικά στελέχη και (17) μέλη του «σκληρού πυρήνα»
Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα τρία από τα αρχηγικά μέλη και δώδεκα μέλη του «σκληρού πυρήνα».
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων (104) ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών . 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, οχήματα, χρηματικά ποσά και κυνηγετικό όπλο
Οι ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που διακινήθηκαν από τον Μάιο του προηγούμενου έτους ανέρχονται στα (75) και (2) κιλά αντίστοιχα, ενώ τα συνολικά κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνησή τους υπολογίζονται στα (400.000) ευρώ περίπου.
http://www.trikalavoice.gr/Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου Στις