Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση έξι (6) προγραμμάτων από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας συνολικού προϋπολογισμού 123 εκ ευρώ.

Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση έξι (6) προγραμμάτων από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας συνολικού προϋπολογισμού 123 εκ ευρώ.

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 65 (Νοέμβριος 2014)
Προγράμματα επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις




Στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ, προχώρησαν στη Προδημοσίευση έξι (6) Δράσεων με συνολική προβλεπόμενη Δημόσια Δαπάνη 123.000.000 €.
Στα κείμενα που κοινοποιούνται γίνεται προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί η εμπειρία που αποκτήθηκε στις Δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2014 με έμφαση στο παραγόμενο αποτέλεσμα και γνώμονα την απλούστευση των ακολουθούμενων διαδικασιών.
Οι Δράσεις αυτές έχουν καταρτισθεί σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 και εστιάζουν στους τομείς ανάπτυξης της Έξυπνης Εξειδίκευσης όπως αυτές έχουν καταρτισθεί έπειτα από στοχευμένη όσο και ευρεία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενίσχυση της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εÏ! �γασίας ιδιαίτερα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση της μετανάστευσης επιστημόνων και η κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για επενδύσεις σε Έρευνα Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.
Τα έξι προγράμματα που προδημοσιεύθηκαν είναι:
  • Προδημοσίευση Δράσης Βιομηχανική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας.
  • Προδημοσίευση Πιλοτικής Δράσης Ενίσχυση Νέων Επιστημόνων Υψηλής Κατάρτισης σε Προκαταρκτικές Ενέργειες Μετασχηματισμού Καινοτομικών Ιδεών σε Επιχειρηματικά Σχέδια και Υποστήριξη της Εφαρμογής τους.
  • Προδημοσίευση Δράσης Ανάπτυξης Πιλοτικών Δομών Καθετοποιημένης Υποστήριξης Επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού Κλάδου με Εισαγωγή Καινοτόμων Διαδικασιών.
  • Επικείμενη Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για τη Δράση: "Ενίσχυση Αρχικών Βαθμίδων Μελών ΔΕΠ, ΕΠ και Ερευνητών".
  • Επικείμενη Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για τη Δράση: "Ενίσχυση Ανωτέρων Βαθμίδων Μελών ΔΕΠ, ΕΠ και Ερευνητών.
  • Προδημοσίευση Δράσης Εθνικής Εμβέλειας "Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ)".

Για να διαβάσετε αναλυτικά τις προδημοσιεύσεις για τα 6 προγράμματα δείτε εδώ.

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν 

με την PLAN A.E. (26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr)

Το 2015 αναμένεται να προκηρυχθούν προγράμματα 12 δις €.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώνεστε για τα επιχορηγούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020;
Πολλά προγράμματα μένουν ανοιχτά μόλις για 1 ή 2 μήνες ενώ δεν λείπουν και τα προγράμματα που τρέχουν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και κλείνουν μέσα σε μερικές ώρες ή ημέρες.
Για να είστε άμεσα ενημερωμένοι για τα προγράμματα που προκηρύσσονται επιλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει.
1. Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα της PLAN A.E. (www.plan.gr)
2. Κάντε like στη σελίδα της PLAN A.E. στο Facebook (https://www.facebook.com/PlanSA)
3. Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας στο site μας (http://www.plan.gr/form)
4. Επικοινωνήστε με την PLAN A.E. (26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr) 

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επιτυχία σας είναι η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (Μέτρα 2.1 & 2.3)

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά τα Μέτρα 2.1 και 2.3 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013.
Μέτρο 2.1 "Υδατοκαλλιέργεια"
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια:
  • Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
  • Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
  • Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί από 1 Αυγούστου 2012.
Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων πρέπει να είναι άνω των 20.000 € και κατ’ ανώτερο 2.000.000 € για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης και 1.000.000 € για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης.
Το ποσοστό επιχορήγησης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνεται από 20% έως 60%.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.plan.gr/programma-alieias-metro-21

 
Μέτρο 2.3 "Μεταποίηση και Εμπορία"
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας:
  • Δράση 1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
    Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
  • Δράση 2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας.
    Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό, μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας.

Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων πρέπει να είναι άνω των 20.000 € και κατ’ ανώτερο 3.000.000 € για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης και 500.000 € για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης.
Το κατώτερο όριο για τα αλιευτικά σκάφη με σκοπό την ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία ορίζεται σε 5.000 €.
Το ποσοστό επιχορήγησης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνεται από 20% έως 60%.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.plan.gr/programma-alieias-metro-23

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν 

με την PLAN A.E. (26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr)

Ανοιχτά Προγράμματα Leader (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης).

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά ορισμένα τοπικά προγράμματα Leader από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013, Άξονας 4). Τα προγράμματα Leader αφορούν συγκεκριμένους νομούς και περιοχές και προσφέρουν επιχορήγηση που μπορεί να φτάσει το 60%.
Δικαιούχοι του προγράμματος Leader είναι ιδιώτες (αγρότες ή μη), επιχειρήσεις (υφιστάμενες ή υπό σύσταση), μη κερδοσκοπικοί φορείς, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και εταιρίες ΟΤΑ.
Οι δραστηριότητες που επιχορηγούνται μέσω των προγραμμάτων Leader είναι:
  • Μικρά τουριστικά καταλύματα (μέχρι 40 κλίνες).
  • Επισκέψιμα αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).
  • Εστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.
  • Βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής - υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).
  • Βιοτεχνίες μεταποίησης-τυποποίησης γεωργικών προϊόντων (με προτεραιότητα σε δημητριακά, οίνος, οπωροκηπευτικά, κρέας, γάλα, αυγά).
  • Μικρές βιοτεχνίες επεξεργασίας ειδών διατροφής και δασοκομικών υλών μετά την α΄μεταποίηση (πχ αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή αλευροειδών προϊόντων, παραγωγή αλκοολούχων ποτών, παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων από φρούτα και λαχανικά κλπ).
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, δραστηριότητες φυσικής ευεξίας, καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία και ερμηνεία, επισκευή υποδημάτων & δερμάτινων ειδών, λιανικό εμπόριο οινοπνευματωδών και άλλων ποτών, παντοπωλεία κλπ).
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
  • Γραφεία οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
  • Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, όπως βελτίωση - σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.


Τα προγράμματα Leader που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο είναι:
  • Leader N. Κέρκυρας μέχρι 20/12/2014 (http://www.anion.org.gr)
  • και σύντομα αναμένεται να ανοίξει Leader για τους Νομούς Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://www.plan.gr/Leader.


Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν 
με την PLAN A.E. (26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr)

Γιατί να επιλέξετε την PLAN A.E.?

Στην PLAN A.E. έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στην σύνταξη και υποβολή επενδυτικών προτάσεων για επιχορηγούμενα προγράμματα. Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε έγκυρα και αξιόπιστα ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή έγκριση και να υλοποιήσετε με επιτυχία τα επενδυτικά σας σχέδια.
Οι εκατοντάδες ολοκληρωμένες επενδύσεις των πελατών μας είναι η καλύτερη απόδειξη.
Δείτε τις εγκρίσεις των επενδυτικών μας σχεδίων στη σελίδα http://www.plan.gr/egkriseis.