ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Πιστή στον όρκο Ιπποκράτη, αλλά και στο ραντεβού που είχε δώσει στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού μένει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.
Χθες εγκαινίασε και επίσημα τις δράσεις της φετινής χρονιάς με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής Υγείας.
Ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης άνοιξε με την ενημερωτική εκδήλωση σε σχολεία της περιοχής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου.
Οι γιατροί κ.κ. Γεωργία Ευθυμιάδη, Βιολέτα Ροκά, Δήμητρα Τσιονάρα και η επισκέπτρια Υγείας κα Ελένη Κανιά κρέμασαν ιατρικές ποδιέςάφησαν συνταγολόγια και λοιπές εξετάσεις και βγήκαν γιαλίγες ώρες στην κοινωνία. Όπως έκαναν πολλές φορές κατά τον παρελθόν και οι ενέργειές τους άφησαν τα καλύτερα σχόλια μεταξύ των πολιτών.
Επισκέφτηκαν τα δημοτικά σχολεία της Οιχαλίας, της Φαρκαδόνας και του Πετρωτούενημερώνοντας τα παιδιά για την διατροφική πυραμίδα, τη σωστή διατροφή και την άσκηση πουεπιβάλλονται για την καλή υγεία.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις της η κα Γεωργία Ευθυμιάδη η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα παιδιά που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη.
Κατά τις επισκέψεις των γιατρών στα σχολεία έγινε ευρεία ενημέρωση γύρω από την σωστήδιατροφή, τις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται αλά και να καταναλώνονται από τα παιδιά αλλάκαι στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτικοί για την ευαισθητοποίηση γονιώνκαι μαθητών.
Στην ανάγκη ισορροπημένης διατροφής στάθηκε στις ομιλίες που πραγματοποίησε η κα Βιολέτα Ροκά γενικός γιατρός του ΚΥΦ. Όπως υπογράμμισε μεταξύ των άλλων η γιατρός δε χρειάζεται να εξοστρακίσουμε τίποτα από τη διατροφή μας, αυτό που χρειάζεται είναι ποικιλία και ισορροπία, καθώς η στέρηση μπορεί να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση με τελείως αντίθετα αποτελέσματα.
Τα παιδιά μετέφεραν τις απορίες τους στους γιατρούς οι οποίοι με την βοήθεια των δασκάλωνέλυσαν τις παιδικές απορίες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση που πρέπει να δείχνουν σε θέματαδιατροφής.
Στο πλαίσιο των επισκέψεων οι γιατροί διένειμαν στα παιδιά κουλουράκια προάγοντας το μήνυματης σωστής διατροφής.