Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας 3.498 Έλληνες αποφάσισαν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα μέσα στο 2013.


H φυγή των Ελλήνων προς το εξωτερικό, τη στιγμή που η χώρα μας «στενάζει» υπό το βάρος της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων, είναι μια πραγματικότητα μη αναστρέψιμη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας 3.498 Έλληνες αποφάσισαν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα μέσα στο 2013 και να «χτίσουν», μια νέα ζωή στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο ιατρικός κλάδος της χώρας μας «μετράει» από το 2007 μέχρι σήμερα 6.000 «απώλειες», όσοι και οι Ελληνες γιατροί που αναζήτησαν την τύχη τους στη Γερμανία.
Την ίδια ώρα χιλιάδες νέοι επιστήμονες, ειδικευμένοι ή ανειδίκευτοι εργάτες, έχουν ακολουθήσει κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το παράδειγμά τους.
Συνολικά, πάντως, 112.350 άτομα (από διάφορες χώρες) συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση, το 2013. Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η Γερμανία αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για χιλιάδες μετανάστες από όλο τον κόσμο…