Σε απόγνωση οδηγούνται οι παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας λόγω της χαμηλής τιμής πώλησής τους.



Η φετινή είναι η χειρότερη χρονιά, αφού η ζήτηση καρπουζιού από τους πελάτες του εξωτερικού είναιΣε απόγνωση οδηγούνται οι παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας λόγω της χαμηλής τιμής πώλησής τους.
Συγκεκριμένα, φέτος, οι τιμές που παίρνουν από τους εμπόρους είναι χαμηλότερες από ποτέ καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, τα καρπούζια έφτασαν πριν από λίγες ημέρες να πωλούνται με τιμή 0,07 λεπτά το κιλό και τα πεπόνια με 0,10. Μιλάμε για κατακόρυφη πτώση, με τους παραγωγούς πλέον να προτιμούν να αφήνουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν στα χωράφια παρά να τα διαθέσουν στο εμπόριο, αφού το κόστος παραγωγής και διαλογής είναι δυσανάλογο σε σχέση με το κέρδος που υποτίθεται ότι έχουν.
«Δεν έχουμε μόνο αρνητικό ρεκόρ φέτος στην τιμή αλλά και ρεκόρ αύξησης του κόστους παραγωγής. Για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κόστος που υπολογίζεται περί τα 700 ευρώ το στρέμμα, πρέπει να παράγουμε 1 τόνο καρπούζια στα 701 στρέμματα, γεγονός ανέφικτο. Καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και χωρίς καμία ελπίδα για τους παραγωγούς που βλέπουμε τους κόπους για ακόμη μια χρονιά να πηγαίνουν χαμένοι», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «Η Ανοιξη», κ. Α. Θωμόπουλος.
Αγωνία επικρατεί και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, που δυστυχώς ξεκίνησε με τους πλέον δυσοίωνους όρους για τους αγρότες.
Η εικόνα που αντικρίζει όποιος επισκεφθεί τον κάμπο της  Θεσσαλίας  είναι απελπιστική:
Εκατοντάδες στρέμματα με καρπούζι, που παραμένουν στα χωράφια αμμάζευτα. Σταδιακά το χρώμα τους αλλοιώνεται και η φλούδα τους από πράσινη γίνεται άσπρη γεγονός που σημαίνει πως το προϊόν δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά και είναι για πέταμα.
Παρόμοια  είναι η κατάσταση  σε όλη τη δυτική Ελλάδα,
Οι τιµές ξεκινήσαν από τα 12 - 13 λεπτά, ενώ αυτές τις µέρες τόσο για τα στρογγυλά καρπούζια όσο και για τις βαρέλες, οι τιµές παραγωγού διαµορφώνονται στα 5 λεπτά.