Από την Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας, ενάντι εναντίον στις πολιτικές που αφανίζουν τους μικρούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες Συνεχίζεται ο αγώνας


Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής του δήμου Φαρκαδόνας απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας και Περιχώρων Ξάνθ. Νάτσινας
Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα, με λαϊκή βάση και με παράλληλη πλαισίωση των σωματείων, απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας και Περιχώρων Ξάνθος Νάτσινας,
σε όλους τους μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής του δήμου Φαρκαδόνας.
«Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν, για ένα καλύτερο αύριο για μας και κυρίως για τα παιδιά μας» υπογραμμίζει ο κ. Νάτσινας.
 «Οι τζίροι πέφτουν, το ασφαλιστικό μας «πνίγει» και η θηλιά συνεχίζει να σφίγγει εμάς τους μικρούς και μικρομεσαίους, την ίδια ώρα που ευνοούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι» τονίζει ο κ. Νάτσινας.
«Λεηλασία του εισοδήματος» Αναφερόμενος στο νέο σύστημα φορολόγησης των αυταπασχολούμενων, ο κ. Νάτσινας το χαρακτηρίζει «λεηλασία του εισοδήματος» και τα εκκαθαριστικτης εφορίας «οδοστρωτήρες», σημειώνοντας «φορολογούμαστε από το 1ο ευρώ κατά 26% αυξημένο χαράτσι, του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος», που είναι τεκμαρτή άδικη αφαίρεση εισοδήματος».
 «Και όλα αυτά με τα πενιχρά έως ανύπαρκτα εισοδήματά μας και βάσει «αντικειμενικών δαπανών» ή «τεκμηρίων διαβίωσης» που θα προσδιορίζει η εφορία,
 ακόμη και αν η επιχείρηση έχει καταγράψει ζημιές» επισημαίνει ο κ. Νάτσινας και προσθέτει «δεν φτάνει που δεν έχουμε, εμείς και οι οικογένειές μας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε καν την στοιχειώδη, δεχόμαστε απειλές, μας κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα για λίγα ευρώ και χωρίς να μας δίνουν δυνατότητες ευνοϊκών ρυθμίσεων, και επιπρόσθετα μας στέλνουν «ραβασάκια» για τις κατασχέσεις στην ακίνητη περιουσία μας ο ΟΑΕΕ, η εφορία, οι τράπεζες.
 Κάθε Τετάρτη έχουμε πλειστηριασμούς στο Πρωτοδικείο». Ρύθμιση για λίγους «Πρόκειται για καθολική επίθεση στον μικρό και στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, καθώς μας βλέπουν ως διαρθρωτικό πρόβλημα της δικής τους οικονομίας» σημειώνει ο κ. Νάτσινας, ο οποίος αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, υπογραμμίζει «το μήνυμα των εκλογών είναι συνέχιση της ίδιας πολιτικής, που «μεταφράζεται» ως εξής:
Ασφάλιση, για την οποία αδυνατούμε να κατα βάλουμε τις εισφορές, οπότε, μένουμε ανασφάλιστοι». «Προχώρησαν σε ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, αλλά έθεσαν εισοδη-ματικά κριτήρια.
Αφορούν όσους έχουν 12.000 ευρώ ετησίως» αναφέρει ο κ. Νάτσινας και τονίζει «ωστόσο, αυτή η ρύθμιση με το εισοδηματικό κριτήριο αφορά μικρό μόνο αριθμό συναδέλφων μας».
«7 στους 10 μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες είναι οφειλές στον ΟΑΕΕ και άρα ανασφάλιστοι και δεν υπάρχει δυνατότητα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Από τους 588.791 που χρωστούν στον ΟΑΕΕ, οι 230.000 οφείλουν έως 5.000 ευρώ, χρέος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι χρωστάνε έως 25.000 ευρώ, που δημιουργήθηκε τα 4 με 5 τελευταία χρόνια, όσα δηλαδή και τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης» επισημαίνει ο κ. Νάτσινας.
Κοινός αγώνας «Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μας συνεχίζονται, τα μονοπώλια όμως στηρίζονται καλά στο πλαίσιο τη ΕΕ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που συνεργάζονται μαζί τους, όπως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ» δηλώνει ο κ. Νάτσινας και σημειώνει «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος δυναμικά σ’ αυτόν».
proinoslogosnews.gr Ματθαίος Μπίνας