Τσάι με χασίς πωλείται στο Ηράκλειο.


Σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη η διακίνηση αναψυκτικού με έμβλημα και βασικό συστατικό του την κάνναβη!Το μαύρο τσάι με σιρόπι κάνναβης είδαν εμβρόντητοι στα χέρια των παιδιών τους κάτοικοι των Αρχανών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις ψάχνοντας να μάθουν από πού προέρχεται το σκεύασμα και υπό ποιες συνθήκες επιτρέπεται η διακίνησή του. Και αυτό γιατί φραγμός δε φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον σε νομικό επίπεδο.
 Πρόκειται για ένα σκεύασμα με έμβλημα την κάνναβη και βασικό συστατικό του το σιρόπι το οποίο εξάγεται από τη ναρκωτική ουσία και πωλείται ακόμη και σε περίπτερα, χωρίς καμία διάκριση απέναντι στα παιδιά. 
 Όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, η διακίνησή του είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο ανυποψίαστοι έως τώρα γονείς δοκίμασαν μια οδυνηρή έκπληξη βλέποντας τις προηγούμενες ημέρες να παιδιά τους να καταναλώνουν το συγκεκριμένο ποτό.
 Τη στιγμή που ενήλικες δηλώνουν πως διστάζουν να το δοκιμάσουν, το σκεύασμα αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές για τους ανήλικους μαθητές της περιοχής. 
 Δεν είναι λίγα τα παιδιά που επέστρεψαν το τελευταίο διάστημα στα σπίτια τους κρατώντας στα χέρια τα κουτιά με το σήμα της κάνναβης.
 Το σκεύασμα με την ένδειξη «αυθεντικό παγωμένο τσάι κάνναβης» παρασκευάζεται στην Αυστρία και εισάγεται στην Ελλάδα από εταιρεία με έδρα την Αττική. 
 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Σταμάτη Μπακνή, το τσάι κάνναβης κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελλάδα με απόφαση που έχει δημοσιοποιηθεί σε ΦΕΚ με αριθμό 221 από το 2005. Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί το μοναδικό ανάλογο προϊόν που διαθέτει άδεια. Όπως αναγράφει η συσκευασία, δεν περιέχει τετραϋδροκανναβιόλη. 
 Η ελληνική μετάφραση για τα συστατικά που περιέχει συμπληρώνεται από τη γραπτή υπόμνηση ότι η χρήση των ναρκωτικών διώκεται ποινικά.
 Όπως επισημαίνουν οι γονείς που απευθύνθηκαν στη «Νέα Κρήτη», ακόμη και αν το σκεύασμα που περιέχει σιρόπι κάνναβης είναι πραγματικά αβλαβές, αφενός δεν μπορεί να απευθύνεται σε ανηλίκους, αφετέρου μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά αίσθημα αποδοχής της ναρκωτικής ουσίας από την οποία εξάγεται το σιρόπι που περιέχει.
 «Το σιρόπι που περιέχει εξάγεται από φαρμακευτική κάνναβη και δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση εθισμό», δηλώνει ο εκπρόσωπος του εισαγωγέα. 
 Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά τις ενστάσεις των θορυβημένων γονέων που απευθύνθηκαν τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στη «Νέα Κρήτη» με το επιχείρημα ότι κανένα αναψυκτικό είτε άλλο αντίστοιχο σκεύασμα δεν αναγράφει την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται, καθώς αυτό προβλέπεται μόνο για τα αλκοολούχα ποτά. 
 Η ανησυχία των γονέων, ωστόσο, φουντώνει καθώς πολλοί μαθητές ανταγωνίζονται ποιος θα προλάβει να δοκιμάσει πρώτος το ποτό, ενώ η συστηματική κατανάλωσή του φαίνεται να εξελίσσετε σε «μόδα» για τα παιδιά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr