Στη Φαρκαδόνα ο Αγοραστός


Έργα ζωής χαρακτήρισε τα έργα που ολοκλήρωσε και δρομολόγησε
η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας κατά την πρώτη θητεία της ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στη Φαρκαδόνα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, για πολλά χρόνια η Φαρκαδόνα καθώς και άλλες ανθρώπινες κοινότητες πλήρωναν ένα βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Αθώες ζωές χάθηκαν άδικα λόγω του δρόμου. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας ως αιρετή περιφέρεια αναλάβαμε την εξής δέσμευση: μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη θητεία μας, η εθνική οδός Λάρισας – Τρικάλων να είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και προστατευτικό στηθαίο που να εγγυάται την ασφάλεια των μετακινούμενων πολιτών.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός αξιολόγησε ως «έργα ζωής» αυτά που δρομολόγησε και ολοκλήρωσε η αιρετή περιφέρεια καθώς, όπως εξήγησε. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, δρομολογήθηκαν στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας 409 έργα προϋπολογισμού 568,59 εκατ. ευρώ και εξήγησε ότι με τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους η τοπική κοινωνία και οικονομία ωφελούνται πολλαπλά:
-Το βασικότερο είναι ότι πλέον οι πολίτες, ταξιδεύουν με ασφάλεια και πιο γρήγορα.
-Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και γενικότερα οι επαγγελματίες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο, άρα γίνονται πιο ανταγωνιστικοί, στο να προωθούν τα προϊόντα τους στην αγορά των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και το εξωτερικό.
-Οι επισκέπτες και οι τουρίστες που έρχονται πιο γρήγορα στον τόπο μας, άρα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους και ως εκ τούτου ισχυρότερο κίνητρο να επισκεφθούν την Θεσσαλία.