Τουρκία έκρηξη σε ορυχείο : Δυστύχημα με νεκρούς, ο αριθμός των οποίων είναι μέχρι στιγμής άγνωστος, και εκατοντάδες εγκλωβισμένους


Δυστύχημα με νεκρούς, ο αριθμός των οποίων είναι μέχρι στιγμής άγνωστος, και εκατοντάδες εγκλωβισμένους, σημειώθηκε την Τρίτη (13/05) σε ορυχείο στην επαρχία Μανίσα, στη δυτική Τουρκία.
Αρχικά, βουλευτής είχε ανακοινώσει ότι από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε, σκοτώθηκαν 20 ανθρακωρύχοι, ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για τέσσερις νεκρούς. Ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ δεν θέλησε πάντως να αναφερθεί σε αριθμούς.
 300  άτομα εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί μετά την κατάρρευση στοάς ενώ 20 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Την ώρα της έκρηξης, στο ορυχείο εργάζονταν περίπου 580 άτομα. Το δυστύχημα συνέβη περίπου 2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης και οι ανθρακωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από την έξοδο.
Οι αρχές καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβίσουν τους ανθρακωρύχους αλλά εμπόδιο σ' αυτό έχουν τον πυκνό καπνό.