Στους π. Δημοτικούς Αστυνομικούς μίλησε ο Τρικαλινός Γιάννης Αναγνώστου

Στη γενική συνέλευση των πρώην  Δημοτικών Αστυνομικών  του Δήμου Αθηναίων, παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος ο κ. Αναγνώστου Ιωάννης , πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των προσωρινών πινάκων κατάταξης των Δημοτικών Αστυνομικών, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση της υπηρεσίας τους.
Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ στις φυλακές της χώρας κατατάσσονται 623 άτομα, εκ των οποίων οι 245 στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.
Ο πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών Αναγνώστου Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση της χώρας, οικονομική και πολιτική και στην «υποταγή» του κρατικού μηχανισμού στις «προσταγές» των δανειστών που έχει ως συνέπεια εργαζόμενοι όπως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που αποδεδειγμένα προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο να βρίσκονται να χάνουν την εργασία τους. ​
Συγκεκριμένα είπε : « … Μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου ξημερώσαμε σε μία άλλη Ελλάδα. 
Μία Ελλάδα όπου οι εργαζόμενοι θα ‘πρεπε να χάσουν τη δουλειά τους, ή να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό και να εργάζονται πλέον χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, προσφέροντας περισσότερα, με αμοιβές τέτοιες που να μη μπορούν να συντηρούν τις οικογένειές τους και με αβέβαιο μέλλον. 
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που γνωρίσαμε, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μεγαλώσαμε, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε για τα παιδιά μας …»
Κατόπιν περιέγραψε στους περίπου 1000 πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί, την υπάρχουσα κατάσταση στις φυλακές της χώρας, 
καθώς και τα αντικείμενα της εργασίας που θα κληθούν να αναλάβουν όσοι από αυτούς καταταχθούν τελικά ως υπάλληλοι στα καταστήματα κράτησης.
Ιδιαίτερα ανέλυσε τα αντικείμενα της εργασίας και τα καθήκοντα των Εξωτερικών Φρουρών και τόνισε χειροκροτούμενος από τους μελλοντικούς συναδέλφους του, ότι όσοι από αυτούς καταταχθούν τελικά στην Εξωτερική Φρουρά δεν θα πρέπει να αισθάνονται ξένο σώμα καθώς η «οικογένεια» των Εξωτερικών Φρουρών τους θεωρεί ήδη μέλη της.
http://www.trikalavoice.gr/Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου Στις