Αμετάκλητα έκπτωτος ο Θανάσης Ζιώγκος και αμετάκλητη δικαίωση.




Υπάρχουν δίκες και καταδίκες πολιτικών προσώπων που παράγουν ευεργετικά πολιτικά αποτελέσματα. Που προωθούν πραγματικά τη δημοκρατία και τα λαϊκά συμφέροντα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή. 

Ο Δήμαρχος της «Οιχαλίας των Σκανδάλων», όπως έγινε ευρύτερα γνωστή η άμοιρη κωμόπολή μας επί οκταετίας του, ταλαιπώρησε τελευταία πολύ την τρικαλινή δημοσιότητα.

Ο Αθανάσιος Ζιώγκος –περί αυτού πρόκειται- αν και καταδικασμένος τελεσίδικα για το έγκλημα των ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση στην υπηρεσία και έκπτωτος απ’ τα δημοτικά αξιώματα, λόγω της βαρύτητας του τελεσθέντος εγκλήματος, μας ξεκούφανε τελευταία ότι ετοιμάζεται για… υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας!!!

Συνεργοί σε αυτό το κούφιο επικοινωνιακό παιχνίδι του Ζιώγκου υπήρξαν, δυστυχώς, αρκετά απ’ τα τοπικά ΜΜΕ, συντηρώντας, άθελά τους ίσως, τον μύθο ότι ο Ζιώγκος είναι «αήττητος» και «υπεράνω του Νόμου»!

Η προχτεσινή υπ’ αριθμ. 320/2014 απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Αθ. Ζιώγκου και επικύρωσε τη δευτεροβάθμια απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας που τον είχε καταδικάσει σε 16 μήνες φυλακή, θέτοντας έτσι αμετάκλητα τέρμα στα όσα φληναφήματα ακούστηκαν και γράφτηκαν τελευταία. 
 
Αμετάκλητη δικαίωση

Το κεφάλαιο “Ζιώγκος” έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα για τον Δήμο μας. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ. Δικαίωση όλων όσων αγωνιστήκαμε επίμονα και από θέσεις αρχών όλα αυτά τα χρόνια.

Προσωπικά δεν μπορούσα να βλέπω να βασιλεύει ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Γι’ αυτό, ως δικηγόρος και ως ενεργός πολίτης, αφιέρωσα πολύ χρόνο και κόπο τα τελευταία επτά χρόνια για να λάμψει η αλήθεια και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη, όρος απαραίτητος για ν’ ανοίξουν νέες προοπτικές για τη δημοκρατία και την προκοπή στον τόπο μας.
 
Ποιο το έγκλημα του κ. Ζιώγκου;

Ποιο ήταν όμως το έγκλημα για το οποίο ο κ. Ζιώγκος καταδικάστηκε οριστικά και αμετάκλητα, και κηρύχτηκε έκπτωτος απ’ όλα τα αξιώματα; Ο κ. Ζιώγκος, στο πλαίσιο των παράνομων μεταδημοτεύσεων, συνέταξε και εξέδωσε δεκάδες ψευδή επίσημα δημαρχιακά ντοκουμέντα, δηλαδή βεβαιώσεις και πιστοποιητικά (περίπου 50!!!) με σφραγίδες και υπογραφές του. Πρόκειται για το έγκλημα της ψευδούς βεβαίωσης ή “διανοητικής πλαστογραφίας” (όπως λέγεται επιστημονικά) στην υπηρεσία, που για το καθένα ο Νόμος προβλέπει πλαίσιο ποινών από 1 έως 5 έτη φυλάκισης.

Έχουν γραφτεί στα τοπικά ΜΜΕ εκατοντάδες κείμενα (άρθρα, ρεπορτάζ κ.λπ.) για το συγκεκριμένο, αλλά και γενικότερα για τα ατελείωτα σκάνδαλα της «Οκταετίας Ζιώγκου» στην Οιχαλία. Τούτο είναι το μόνο που εξιχνιάστηκε και αποδόθηκε δικαιοσύνη. Μένει να διερευνηθούν και όλα τα υπόλοιπα.
 
Ποιοι στήριζαν τον Ζιώγκο

Τον Ζιώγκο στήριζε ολόκληρο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Προσέτρεχαν στα δικαστήρια για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του (χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το επίδικο!) ο Ταμήλος, ο Τζανακούλης, Αντινομάρχης του Βλαχογιάννη και λοιποί «σημαίνοντες».  Συνήγορος υπεράσπισής του ανέλαβε ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης!

Με την εξαίρεση του Δημάρχου, ολόκληρη η ηγεσία του Δήμου Φαρκαδόνας (συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι μαζί!) κράτησαν στάση συγκάλυψης και …αλληλεγγύης στον κ. Ζιώγκο! Προφανώς όλοι τους νιώθουν συνοδοιπόροι με τον κ. Ζιώγκο και τις πολιτικές του.

Όπως γράφτηκε: «Η Οκταετία Ζιώγκου αποτέλεσε κομμάτι αναπόσπαστο –και μάλιστα απ’ τις απεχθέστερες εκδοχές του- του σάπιου πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο λεηλάτησε τη χώρα και λήστεψε τον λαό».

Ο Ζιώγκος αποστρατεύτηκε. Καιρός ν’ αποστρατευτούν και όλοι οι όμοιοι και οι συνοδοιπόροι του. Ο λαός του Δήμου Φαρκαδόνας έχει τον λόγο!


Χρήστος Σταμόπουλος

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ - ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!