Ανάδειξη μεγάλης έλλειψης προσωπικού και υπερκορεσμός στις Φυλακές Τρικάλων


Ευκαιρία να ακούσουν από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα  λειτουργίας των Φυλακών Τρικάλων, είχαν σήμερα οι βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης, Μιχάλης Ταμήλος.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.grμετά την σημερινή τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Εκκλησάκι των Φυλακών, υπήρξε μια συνάντηση στο γραφείο του Διευθυντή των Φυλακών Τρικάλων Ηλία Καυκούλα, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα λειτουργίας του τοπικού Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών Ιωάννης Αναγνώστου, έθεσε το θέμα της πολύ μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε αναλογία με τον αριθμό των κρατουμένων και ταυτόχρονα και το θέμα της μετατροπής των Φυλακών Δομοκού σε «υψίστης ασφαλείας», κάνοντας λόγο για «παραγκωνισμό των Εξωτερικών Φρουρών», αφού αναλαμβάνει σε αυτή την περίπτωση την φύλαξη της Φυλακής η Ελληνική Αστυνομία και οι Εξωτερικοί Φύλακες, μεταφέρονται σε άλλα καθήκοντα, άσχετα με αυτά που έχουν εκπαιδευτεί.

Οι κ.κ. Βλαχογιάννης και Ταμήλος, υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνήσουν να μην συμβεί αυτό και να υπάρξει συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους εξωτερικούς

http://www.trikalanews.gr/ Αρθρογράφος: Χριστίνα Αλεξίου