Στη Βουλή ο Τρικαλινός, Γιάννης Αναγνώστου

Ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών, Αναγνώστου ΙΩΑΝΝΗΣ και ΒΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ συναντήθηκαν με  τον αρμόδιο Εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κώστα Τριαντάφυλλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία Φυλακής Ασφαλείας (τύπου Γ), καθώς και οι αρμοδιότητες της Εξωτερικής φρουράς σε αυτήν ,σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο .
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης ασφάλειας και ελέγχου καθώς και της συνεργασίας Εξωτερικής Φρουράς και Ελληνικής Αστυνομίας για την φύλαξη του συγκεκριμένου Σωφρονιστικού Καταστήματος .
Επισήμανε την ανάγκη περισσοτέρων του ενός σημείου ελέγχου εισερχομένων – εξερχομένων, αλλά και της κατασκευής υπερυψωμένων σημείων σκοπιάς που θα φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία στην εξωτερική περίμετρο της Φυλακής.
Τέλος έδωσε έμφαση στη πολύ σημαντική συμβολή της εξωτερικής φρουράς από το χρόνο θέσπισης και λειτουργίας της (2000) ,καθώς και της ανάγκης μετεξέλιξής της στο πλαίσιο των παρόντων δημοσιονομικών δυνατοτήτων, σε Δικαστική Αστυνομία.
http://www.trikalavoice.gr/   Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου Στις