Αποσύρθηκε τροπολογία που προέβλεπε ασυλία δημάρχων και περιφερειαρχών.((( Έτσι μπράβο! )))


Την απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε ασυλία σε δημάρχους και περιφερειάρχες που διαχειρίζονται συμβάσεις μίσθωσης έργου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, λίγο πριν από την ψήφιση εν συνόλω του νομοσχεδίου που αφορά την κοινοτική οδηγία για τις ευρωεκλογές.
Η επίμαχη τροπολογία είχε ήδη γίνει δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, ενώ είχε εγκριθεί κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου.
Την τροπολογία είχε χαρακτηρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως «τροπολογία τύπου Πάχτα», ωστόσο τη «χαριστική βολή» της έδωσε το ΠΑΣΟΚ, που κατέθεσε αίτημα για απόσυρσή της. «Μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε», είπε ο Γ. Μιχελάκης.
Στην τροπολογία, που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της ΝΔ, Σ. Αναστασιάδη, αναφερόταν ότι στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου που νομίμως έχουν συναφθεί κατά τους όρους του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 και για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για την σύναψή τους.
Η ρύθμιση αφορούσε προσληφθέντες με συμβάσεις μίσθωσης έργου και ειδικότερα τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι απασχολούμενοι αυτοί χρειάζεται άμεσα να απασχοληθούν εν όλω ή εν μέρει σε έργο συναφές με αυτό για το οποίο σύναψαν συμβάσεις, αλλά λόγω της συγκυρίας δεν υπάρχει η χρονική ή οικονομική δυνατότητα να συναφθούν νέες συμβάσεις και παρατείνονται οι ισχύουσες, κάτι που αντιμετωπίζει νομοθετικά προσκόμματα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν για το περιεχόμενο της τροπολογίας δεν κρίθηκαν από το συγκυβερνών κόμμα επαρκείς. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, είχε διατυπώσει αντιρρήσεις κατά την συζήτηση της τροπολογίας την περασμένη Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου.
Η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει έντονα λέγοντας ότι εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών γίνεται μια απόπειρα «κουκουλώματος» ευθυνών, ενώ ο κ. Γρηγοράκος είχε αντιτείνει ότι «αν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι το κάνουμε εν όψει εκλογών, θα την είχα αποσύρει», δηλώνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και για αυτό την έκανε αποδεκτή εκ μέρους της κυβέρνησης.
eklogika.gr