Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάννης Αναγνώστου


Προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών κ. Γιάννη Αναγνώστου, του Γ.Γ. Δημητρόπουλου Δημητρίου και μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, με την επιφορτισμένη με τα θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κα Ζωή Κωνσταντοπούπου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/02/2014, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Ελλήνων.
Η συνάντηση, έγινε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης.
Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν :
·         Η αναγγελθείσα ίδρυση Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας και το πλαίσιο λειτουργίας της
·         Η δημιουργία πτέρυγας κρατουμένων σε νοσοκομείο της Αττικής που θα αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κρατούμενους αλλά και την ασφάλεια γενικότερα
·         Η ορθότερη λειτουργία των Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί, αφενός ο σκοπός του σωφρονισμού και της κατάρτισης των εγκλείστων σ’ αυτά, αφετέρου η αυτοχρηματοδότησή του σωφρονιστικού συστήματος, μέσω της παραγωγής και διάθεσης των παραγομένων προϊόντων σε άλλα Καταστήματα Κράτησης.
·         Η έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα την οφειλή άνω των 30000 !!! ρεπό συνολικά στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς, με τα 20000 να οφείλονται στους Εξωτερικούς Φρουρούς του Κορυδαλλού και παράλληλα, την τεράστια καταπόνηση του προσωπικού
·         Η έλλειψη ιεραρχίας στην Εξωτερική Φρουρά, η οποία μετά από 14 χρόνια και παρά της ύπαρξης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, συνεχίζει να διοικείται από αποσπασμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συζητήθηκε η δημιουργία της Δικαστικής Αστυνομίας στα πρότυπα του σχεδίου που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής των Ελλήνων.
Η κα Κωνσταντοπούλου δεσμεύτηκε για επανάληψη της συνάντησης ενώ τόνισε ότι υπάρχουν τα θεμέλια για μία σταθερή και μόνιμη συνεργασία με την ομοσπονδία στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης και το Σωφρονιστικό Σύστημα γενικότερα.  
http://www.trikalavoice.gr/Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου Στις