Σαρωτικοί έλεγχοι στα Τρίκαλα μετά τα δεκάδες κρούσματα δηλητηρίασης επισκεπτών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα


Νυχτερινή έφοδος μικτών κλιμακίων των Υπηρεσιών Υγείας, Κτηνιατρικής και Εμπορίου, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Τρίκαλα.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.grδόθηκε εντολή ελέγχων από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη να «ξεσκονιστούν» χώροι εστίασης, μετά τα 18 κρούσματα στομαχικών διαταραχών σε επισκέπτες που γευμάτισαν σε ταβέρνα του Νομού Τρικάλων.
Επίσης 3 γκρουπ τουριστών μεταφέρθηκαν με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Καρδίτσας μετά από γεύμα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Νομού Καρδίτσας.
«Οι έλεγχοι διενεργούνται πάντα τέτοια εποχή αλλά αυτές οι δύο περιπτώσεις, μας οδήγησαν σε έκτακτους ελέγχους», σχολίασε στο trikalanews.gr μέλος του μικτού κλιμακίου που βρίσκεται απόψε σε δράση.
Όσον αφορά την υπόθεση των 18 επισκεπτών που γευμάτισαν στο εστιατόριο του Νομού Τρικάλων, όλα δείχνουν «ιογενή γαστρεντερίτιδα» με πιθανότερο να ήταν άρρωστοι οι μάγειρες και να μετέδωσαν το μικρόβιο και στους θαμώνες του εστιατορίου. http://www.trikalanews.gr    Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου