Τουριστική ανάπτυξη της κακιάς ώρας είναι αυτή που επιχειρείται με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Rayanair και τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.



Η πολυεθνική από την Ιρλανδία, έχει ως δόλωμα τα πάμφθηνα εισιτήρια αλλά τα λεφτά τα παίρνει με το παραπάνω από την «πίσω πόρτα».
Λίγοι γνωρίζουν ότι επειδή οι απ΄ευθείας επιδοτήσεις σε αεροπορικές εταιρείες απαγορεύονται, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγκάζεται να της χορηγεί έναν πακτωλό χρημάτων με την μορφή διαφημίσεων στοsite της Rayanair
Στην προηγούμενη συμφωνία, λέγεται ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας υποχρεώθηκαν να βάλουν στην ιστοσελίδα των Ιρλανδών ρεκλάμες ύψους 500.000 ευρώ (!) για να δεχτούν να πετάνε στα μέρη μας.
 Και αυτά με το πρόσχημα της διαφήμισης των δρομολογίων από τη Νέα Αγχίαλο- 
παρά το γεγονός ότι η ίδια η Rayanair προβάλλει, έτσι κι΄αλλιώς, όλες τις πτήσεις από τις ιντερνετικές της διευθύνσεις.
Πρόσφατα, ως γνωστόν, ζήτησε εκβιαστικά να υπογράψει άμεσα νέο τριετές συμβόλαιο για να συνεχίσει να πετά στην περιοχή μας, με το τίμημα να φτάνει - μαζί με τον ΦΠΑ - τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 
Μάλιστα ανακοίνωσε ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου θα σταματήσει τις πτήσεις για να υπαναχωρήσει στη συνέχεια.
«Είναι αναίτια και αδικαιολόγητη η απόφασή σας, εσείς αθετήσατε τη συμφωνία, μη διενεργώντας πτήσεις προς Ρώμη» τους διαμήνυσε μέσω mail o Aγοραστός ενώ με τον Περιφερειάρχη συντάχθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, 
Κώστας Λεβέντης, λέγοντας μάλιστα ότι η εταιρεία «έριξε ένα δόλωμα, για να δουν, αν τσιμπάνε τα ψάρια».
Ως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτό το βιολί;
Περιφέρεια Θεσσαλίας ...öΔημοσιεύτηκε: Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, 11:32 απόΚώστας Τόλης