Γυναίκα εισέβαλε με μπαλτά σε εφορία


Αξέχαστη θα μείνει στους υπαλλήλους της Εφορίας Χανίων η εμπειρία που έζησαν όταν είδαν να ορμάει στα γραφεία τους μια 58χρονη που κρατούσε μπαλτά! Ηταν 9.15  το πρωί όταν η εξοργισμένη Χανιώτισσα έχασε την υπομονή της και δίχως δεύτερη σκέψη άνοιξε την τσάντα της από την οποία έβγαλε ένα μπαλτά, με τον οποίο άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου της ΔΟΥ, με τους υπαλλήλους και τους φορολογουμένους να έχουν πανικοβληθεί και να τρέχουν έντρομοι να κρυφτούν, ενώ αυτός που τα... χρειάστηκε περισσότερο από όλους ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Κρήτης Μιχάλης Δασκαλάκης, αφού η μαινόμενη γυναίκα σε κατάσταση αμόκ άρχισε να χτυπάει το δικό του γραφείο φωνάζοντας: «Δεν γίνεται; Τώρα θα σας δείξω εγώ».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου ζήτησε λόγω χρεών να μην κάνει κοινή δήλωση με τον σύζυγό της, όμως οι υπάλληλοι της εξήγησαν πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο μια και δεν είχε πάρει διαζύγιο. Εκείνη τους εξηγούσε ότι η επιστροφή φόρου της του 2011 είχε συμψηφιστεί εξαιτίας χρεών του συζύγου της απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και ζητούσε επιτακτικά τα χρήματά της πίσω.
 Μάταια ο κ. Δασκαλάκης προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, όταν κάποια στιγμή εξερράγη και έβγαλε από την τσάντα της έναν μπαλτά και άρχισε να χτυπάει το γραφείο που βρισκόταν μπροστά της. 
Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες κατάφεραν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις από την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης που αφόπλισαν την 58χρονη και την προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Αν και ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή της, παρ' όλα αυτά η 58χρονη διώκεται αυτεπαγγέλτως για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.