«Τελειώνει» Και Τους Κτηνοτρόφους Η Κυβέρνηση


Χωρίς πλάνο και …πυξίδα κινείται η Κυβέρνηση και στον τομέα της Κτηνοτροφίας, την ώρα που δεν ξέρει τι θέλει ως παραγωγή της χώρας σε κρέας.
Στην πρόσφατη συνάντηση των μελών της προσωρινής διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τρικάλων, ο Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μελάς, παρουσίασε «σχέδιο» αναδιάρθρωσης των επιδοτήσεων που πλέον θα γίνεται ανά Περιφέρεια της χώρας και θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων για τους Τρικαλινούς κτηνοτρόφους σε 40% στα «χαρτιά», αλλά αν δεν κινηθούν άμεσα, αυτή η απώλεια εσόδων θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού το Υπουργείο δείχνει να μην έχει σχέδιο και στόχευση σχετικά με το τι ζώα θα πρέπει να εκτρέφουν οι κτηνοτρόφοι…
Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχει και το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο που θα επιδεινώσει την προσπάθεια, καθώς «μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά», με πραγματικούς κτηνοτρόφους, να βρεθούν να πληρώνουν το «μάρμαρο» για κτηνοτρόφους «μαϊμού» που υπάρχουν στην χώρα.
Αυτή την ώρα, το τοπίο είναι εξαιρετικά «θολό», οι Κτηνοτρόφοι των Τρικάλων δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει από το 2014 και φυσικά δεν μπορούν να σχεδιάσουν για το επάγγελμα τους.
Χθες το βράδυ, συγκεντρώθηκαν για να κάνουν μια αποτίμηση των όσων συζήτησαν στην Αθήνα στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον κ. Μελά και ταυτόχρονα να ετοιμάσουν την δική τους πρόταση για την νέα ΚΑΠ την οποία θα καταθέσουν στον υπουργό και σε πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.
Στην συνάντηση που κατέγραψε το trikalanews.gr οι Κτηνοτρόφοι, έδειξαν αποφασισμένοι για μια πανελλαδική κινητοποίηση με αποκλεισμό του Υπουργείου και της Βουλής αν χρειαστεί και αυτό θα το μεταφέρουν την ερχόμενη εβδομάδα στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, αλλά και στον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη, ενώ ήδη ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, υποσχέθηκε στους Κτηνοτρόφους ότι θα κοινοποιήσει το πρόβλημα στην Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού του ρόλου.
Οι Κτηνοτρόφοι, ζητούν παράταση προσαρμογής στα δεδομένα της νέας ΚΑΠ ή στην χειρότερη περίπτωση, μεταβατικό στάδιο ομαλής και σταδιακής ένταξης στα νέα δεδομένα περί των επιδοτήσεων και κυρίως ξεκάθαρη γραμμή της Κυβέρνησης στον σχεδιασμό για την κτηνοτροφική της πολιτική.