Επιστολή στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας από τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για το πετρέλαιο θέρμανσης Ημερομηνία: 26.02.13


dimarxeio_farkadonas

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Κώστα Οικονόμου, απέστειλε ο Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ιωάννης Ρίζος.  

Στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής.
«Σε απάντηση του με  αριθ. Πρωτ. 2659/22-2-2013 εγγράφου σας, έχω  να επισημάνω τα εξής:
 Η Σχολική Επιτροπή είναι  Ν.Π.Δ.Δ   και έχει Δ.Σ  το οποίο συνεδριάζει και απαντά σε ερωτήματα ή θέματα τα οποία άπτονται των καθηκόντων του.
Επομένως το Δ.Σ , μετά το αίτημά σας  θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου και να σας απαντήσει. Επειδή όμως απευθύνεστε ,προσωπικά ,στον Πρόεδρο της Σ.Ε  θα ήθελα απαντώντας  να σας γνωρίσω τα εξής:
 1ον.Ως Πρόεδρος της Σ.Ε δεν έχω δικαιοδοσία να παίρνω μονομερώς αποφάσεις .
 2ον.Αφού τα χρήματα 48.400 ευρώ  των Σχολικών Επιτροπών τα έχετε εσείς, από τις 7 Ιανουαρίου, γιατί ζητάτε από εμάς να δεσμευτούμε και να εγγυηθούμε;
 Εμείς , με υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής, ούτε Γραμματειακή υποστήριξη έχουμε, ούτε Λογιστική υποστήριξη έχουμε, ούτε χρήματα έχουμε.
 Επομένως ο μόνος που μπορεί, σήμερα, να εγγυηθεί  την προμήθεια πετρελαίου με  πίστωση , δεν είναι η προϊσταμένη αρχή του δήμου , τουτέστιν ο δήμαρχος;».