Στο νοσοκομείο Τρικάλων οι εξωτερικοί φρουροί μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, από ενόπλους.


Στο νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύονται αυτή την ώρα δύο φρουροί των φυλακών Τρικάλων, μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, από ενόπλους.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Μιχαήλ Λοπατατζίδη αυτή την ώρα γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στους φρουρούς ώστε να εκτιμηθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων.
Η αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων βρίσκεται σε συναγερμό.

Νέα απόπειρα απόδρασης, μετά από εκείνη του Παναγιώτη Βλαστού, από τιςφυλακές Τρικάλων με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικής φρουράς και κάποιων αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν.
Βάσει ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, πέντε κρατούμενοι, μάλλον αλβανικής υπηκοότητας, διέφυγαν, αφού έκοψαν με πριόνι τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας και πιθανότητα από εκεί πήδηξαν προς τα δύο οχήματα, από τα οποία όπως όλα δείχνουν έγινε η εξωτερική επίθεση.
Πρόκειται για ένα κλειστό φορτηγάκι και ένα αγροτικό, που πλησίασαν τον τοίχο του κτηρίου και άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών, -με αυτόματα όπλα, πιθανότατα Καλάσνικοφ- δημιουργώντας αντιπερισπασμό για τους κρατουμένους οι οποίοι την ίδια στιγμή έβγαιναν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας των φυλακών.
 Αυτή την ώρα στην ταράτσα της Β' πτέρυγας βρίσκονται οπλισμένοι τέσσερις κρατούμενοι οι οποίοι ανταλλάσσουν πυρά με τους αστυνομικούς. Άγνωστο πώς βρέθηκαν όπλα στα χέρια τους.
Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έτρεψαν σε φυγή τους αγνώστους που άνοιξαν πυρ έξω από το χώρο τον φυλακών και η καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί δύο εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους δύο, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγείται στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έχει σημάνει συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ομάδες ΕΚΑΜ σπεύδουν στις φυλακές.
Εν τω μεταξύ, από τη βροχή των πυροβολισμών, μία από τις σφαίρες τρύπησε τη βιτρίνα καφενείου που βρίσκεται πολύ κοντά στις φυλακές και σφηνώθηκε στον τοίχο σε απόσταση ενός μέτρου από θαμώνα.