ΦΩΤΟ-Τα έσπασαν σε ομιλία του Βορίδη


Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν νωρίτερα σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Καβάλα λίγο πριν ξεκινήσει συνέντευξη Τύπου με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.
Ομάδα περίπου 100 εργαζομένων στην Kavala Oil έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, εισέβαλαν στο χώρο και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Οι εργαζόμενοι έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.
Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πάρα πολύ ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν΄ ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.
Η αντίδραση των εργαζομένων σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή την προσεχή Τρίτη της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.
 http://www.enikos.gr