Αντιπαράθεση για το δήμο Φαρκαδόνας !!!!


Στο “Ράδιο Πρωινός 105,3” ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Μεριβάκης και ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Παπακυρίτσης διαστάρωσαν τα ξίφη τους για τα προβλήματα του δήμου. Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Θανάσης Μεριβάκης: «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει ο δήμος Φαρκαδόνας να πάρει μπροστά. Δώσαμε χέρι βοηθείας σε ένα νέο δήμαρχο, αλλά δυστυχώς τα πράγματα πάνε ολοένα και χειρότερα. Υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν λειτουργεί τίποτα.
Έχουν πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ για εκδηλώσεις και έργα που δεν έγιναν και πρέπει να τα επιστρέψουν.
 Ένα έργο που είχε ενταχθεί, ο βιολογικός καθαρισμός και αυτό απεντάχθηκε. Ψηφίζονται προγράμματα και δεν υλοποιούνται.
 Δεν μπορεί να διαμαρτύρονται άπαντες – πρόσφατα παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Νομής – και να μην φταίει κανείς.
 Ήρθε προχθές προς έγκριση το θέμα για την πρόσληψη εργατών καθαριότητας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης.
Πήραν 13 εργάτες γενικών καθηκόντων, τι σημαίνει γενικών καθηκόντων; Δεν κινούνται τα απορριμματοφόρα γιατί δεν έχουν πετρέλαιο, γιατί δεν έκαναν τις σωστές διαδικασίες. Σήμερα βγήκαν δύο απορριμματοφόρα.
Να κάνω και μια καταγγελία, άκουσα τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ, τον κ. Νίκο Μπαντή, ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είχε διάφορες δράσεις. Και ρωτάω, ποια δράση λέει ότι μια κυρία που προσλήφθηκε στο δήμο Φαρκαδόνας, εργάζεται στο κτηνιατρείο Καλαμπάκας.
 Με ποιανού απόφαση εργάζεται εκεί; Τι δράση είναι αυτή; Ας απαντήσει όποιος θέλει.
Προσλάβαμε χημικό και εργάζεται στο ΚΕΠ, προσλάβαμε δασολόγο που κάνει καφέδες στο δημαρχείο.
 Υπάρχει σύμβαση από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι 31-12-2012 με 4.900 ευρώ και άλλη σύμβαση 1.200 ευρώ για να καθαρίζει τον ίδιο χώρο για τον οποίο πληρώνεται.
 Δεν μπορεί να έχουμε προσλάβει υπάλληλο για τον καθαρισμό, να κάνουμε ανάθεση για να καθαριστεί ο ίδιος χώρος.
Μιλάμε για το ίδιο αντικείμενο, την ίδια εργασία.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμια αλλά και να είναι τίμια. 
Δεν μπορεί να κάνουν χρήση και κατάχρηση.
 Εγώ μιλάω μόνο με ντοκουμέντα. Η γυναίκα του αντιδημάρχου φταίει ή ο δήμαρχος; Πρώτα θα ρίξω ευθύνη στο δήμαρχο και μετά στον αντιδήμαρχο.
Να σας πω και κάτι άλλο, στην υπηρεσία καθαριότητας, στα χορτοκοπτικά έβαλαν 18 κυβικά βενζίνη. Υπάρχει καταγγελία του προέδρου Οιχαλίας, εκλεγμένος με το συνδυασμό του κ. Οικονόμου, ότι πήραν μηχανήματα και τα διέλυσαν.
 Πώς δίνει κάποιος εντολή να τα πετάξουν; Απαγορεύεται κάτι τέτοιο”.
 Θοδωρής Παπακυρίτσης: «Ακούω με έκπληξη ότι η γυναίκα αντιδημάρχου καθαρίζει τον παιδικό σταθμό Οιχαλίας.
Σας λέω λοιπόν ότι δεν είναι η γυναίκα μου».
Μεριβάκης: Δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο. Βέβαια το θέμα με τον κ. Παπακυρίτση, είναι περισσότερο ηθικό γιατί την περίοδο που έγινε η ανάθεση, ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας.
 Παπακυρίτσης: «Η γυναίκα μου δουλεύει στο δημαρχείο Φαρκαδόνας από το 2007. Τον τελευταίο χρόνο, δεν έχω πρόβλημα να σας πω, ότι δουλεύει με ανάθεση.
Τι σημαίνει ότι το θέμα είναι ηθικό;
 Να ρωτήσω και εγώ τον κ. Μεριβάκη, έδωσε σαν δήμαρχος με ανάθεση την προμήθεια σαρακοστιανών;
Έδωσες ποτέ σε πρόεδρο την προμήθεια σαρακοστιανών;
 Μεριβάκης: Καταλαβαίνω ότι λες για τον πρόεδρο της Πηνειάδας, αλλά ήταν ο μοναδικός που είχε κατάστημα. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να φέρεις τα στοιχεία εάν τα έχεις.
 Παπακυρίτσης: Ήταν ηθικό να δοθεί σε πρόεδρο δημοτικής κοινότητας; Ο νόμος λέει ότι ο δήμαρχος μπορεί να αναθέτει μέχρι του ποσού των 5.000 κάθε χρόνο.
 Μεριβάκης: Πού πήγαν τα 18 κυβικά βενζίνης για το 2011;
 Παπακυρίτσης: Θα απαντήσω πρώτα για τα καύσιμα, ότι το 2006 ο παλιός δήμος Φαρκαδόνας, με δύο απορριμματοφόρα, είχε ξοδέψει 25.000 ευρώ και χωρίς να πάνε στη χωματερή στην Παλαιοσαμαρίνα.
 Μεριβάκης: Πόσες φορές όμως μαζεύαμε τα σκουπίδια; Είσαι συκοφάντης και ψεύτης γιατί τα μαζεύαμε 5 φορές την εβδομάδα στην Φαρκαδόνα και το Σάββατο έξι και τέσσερις φορές στα δημοτικά διαμερίσματα. Τι έγιναν 18 κυβικά βενζίνη για το 2011; Πες δημόσια αυτά που μου έλεγες κατ’ ιδίαν.
Παπακυρίτσης: Έκανα αίτηση για να πάρω τα στοιχεία για τα καύσιμα και την βενζίνη, για το 2011 και το 2012. Θα πάρω τα στοιχεία και θα τοποθετηθώ.