«Κλέφτηκε» στα… 95 με την καλή του!


Ακόμα και μετά τα ενενήντα η ζωή είναι ωραία. Το καταμαρτυρεί ο «έκκλητος» βίος ενός παππού στα Τρίκαλα που σήμερα είναι 98 χρονών αλλά ακόμα δεν ξεμπέρδεψε με τα... ερωτικά του.
 Ο ζωηρός παππούς ζούσε, μετά συζύγου, σε κοντινό χωριό στα Τρίκαλα σε ρυθμούς τρίτης ηλικίας. Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονονα, όλο το «δένδρο» γεμάτο.
Ο ίδιος αρκετά γνωστός σε όσους από την περιοχή έζησαν τα γεγονότα του εμφυλίου, καθότι υπήρξε συναγωνιστής του Άρη Βελουχιώτη. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να αφηγηθεί πολλά από εκείνη την εποχή όταν τον παρουσίασε αυτοπροσώπως η εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια».
 Στα 95 όμως ήρθε ο...έρωτας! Μια «πιτσιρίκα», μην φανταστείτε... κοντά στα 60 πρόκειται, η οποία μπαινόβγαινε στο σπίτι του ζεύγους στο χωριό, γυάλισε στον παππού και η επαφή τους άρχισε να γίνεται πιο στενή.
Τόσο στενή που αποφάσισαν να... δραπετεύουν και να ζήσουν αλλού. Αφήνοντας σύξυλη την γιαγιά, ο 95χρονος άκουσε την... καρδιά του και πήρε την μεγάλη απόφαση.
Το σκασε από το χωριό μαζί με την κυρία και εγκαταστάθηκαν σε διαμέρισμα στα Τρίκαλα! Πίσω χαμός. Μύθια... Η γιαγιά σπάραξε αλλά που να το πει και που να το μολογήσει. Ζήτησε την βοήθεια των παιδιών τους αλλά ο παππούς ανένδοτος.
Μην μπορώντας να κάνουν διαφορετικά τον άφησαν... Πρόσφατα όμως, λόγω της υποψίας ότι κάτι τρέχει με τα περιουσιακά του παππού, προσέφυγαν στα δικαστήρια -έστω και αν η εξηντάχρονη διατείνεται ότι έχει αγαθές προθέσεις και δεν την ενδιαφέρει τίποτα σχετικό. Ονόματα δεν γράφουμε για ευνόητους λόγους και κυρίως γιατί δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Η ιστορία είναι μεν ευτράπελη αλλά προκύπτει άκρως διδακτική καθώς ο πρωταγωνιστής της, αν και έχει ακουμπήσει τα εκατό, παλεύει ακόμα για μια πιο ενδιαφέρουσα καθημερινότητα.
Την στιγμή που άλλοι παραδίδουν πνεύμα και σώμα από την πρώτη μέρα που βγαίνουν στη σύνταξη... Εφ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Κ.Τ.)