Δάνειο 5 δισ. ευρώ υπόσχεται η Μόσχα στην Κύπρο

Με επιτόκιο ανταγωνιστικότερο από αυτό των Αγορών Πρόθυμη να προσφέρει στην Κύπρο επείγουσα δανειακή βοήθεια 5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς είναι η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Nezavisimaya Gazeta».
Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει την πληροφορία αυτή επικαλούμενη δήλωση του Πάβελ Μεντβέντεφ, ενός πρώην βουλευτή και σήμερα στενού συνεργάτη του ρώσου κεντρικού τραπεζίτη Σεργκέι Ιγνάτιεφ.
Η Ρωσία, η οποία πέρυσι συμφώνησε στη χρονική επιμήκυνση δανείου 2,5 δισ. ευρώ που είχε χορηγήσει στην Κύπρο, πιθανότατα θα προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση της Λευκωσίας, φέρεται να δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Στις 12 Ιουνίου η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια» είχε δημοσιεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Κύπρου είχε ζητήσει δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία.
«Η χώρα αναζητεί πόρους για να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να εξυπηρετήσει χρέη της που ωριμάζουν το 2013», ανέφερε η εδρεύουσα στη Λευκωσία εφημερίδα.