Mένει από ρευστό η Εκκλησία από τον άλλο μήνα, είπε ο Αρχιεπίσκοπος!

Mένει από… μπαγιόκο η Εκκλησία από τον άλλο μήνα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο! Μιλώντας μετά τον υπουργό Αμυνας, Δημ. Αβραμόπουλο, που ανακοίνωσε την ένταξη των 27 στρατιωτικών πρατηρίων στο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης
«Όλοι μαζί μπορούμε», είπε: «Η εκκλησία μολονότι πολλοί λένε ότι έχει πακτωλούς χρημάτων, θα ήθελα να σας πω, ότι δεν έχει τίποτα αυτή τη στιγμή.
 Δεν έχει διαθέσιμα για τον άλλο μήνα. Όμως, έχει μία υπόλοιπη περιουσία που αν είχαμε συνεργαστεί με καλούς τρόπους, να είχαμε σπεύσει να βρούμε τρόπους, θα είχαμε πολύ μεγάλη δύναμη για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.
Ας ελπίζουμε ότι θα το κάνουμε τώρα όμως», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος . «Αυτό που δεν μπορούσαμε να κάνουμε οργανωμένα η Πολιτεία και η εκκλησία, ήρθε να το κάνει ο λαός μας. Μας έχουν συγκινήσει οι άνθρωποι.
Όχι οι πλούσιοι, οι φτωχοί άνθρωποι οι οποίοι έρχονται και μας έχουν καταπλήξει και κάθε μέρα περιπίπτουμε από έκπληξη σε έκπληξη και από συγκίνηση σε συγκίνηση με αυτά που ζούμε.
 Μπροστά από λίγες ημέρες η εκκλησία μας γιόρτασε την αναστύλωση των εικόνων. Δηλαδή την εικόνα την πεσμένη την πήρε και την ξανά έβαλε στη θέση της.
 Σήμερα, κύριε Υπουργέ, είναι πολλοί άνθρωποι που είναι εικόνες Θεού πεσμένες σε δυσκολίες, σε ταλαιπωρίες.
Αν μπορούσαμε αυτή την εικόνα του ανθρώπου να μπορέσουμε να την στυλώσουμε και να την αναστυλώσουμε όλοι μαζί θα είχαμε κάνει πάλι μια πράξη από αυτές που έχει κάνει η πατρίδα μας», κατέληξε. Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τη συμμετοχή των Πρατήριων των Ενόπλων Δυνάμεων στο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων. Στα 27 στρατιωτικά πρατήρια της χώρας διαμορφώνονται κατάλληλοι χώροι, ώστε οι επισκέπτες -πελάτες να εναποθέτουν τρόφιμα και ρούχα για τους άπορους συμπολίτες μας.