Οι αγρότες της περιοχής των Τρικάλων θα κάνουν φέτος Πάσχα χωρίς την επιστροφή Φ.Π.Α.


Οι αγρότες της περιοχής των Τρικάλων θα κάνουν φέτος Πάσχα χωρίς την επιστροφή Φ.Π.Α. Και θα κάνουν Πάσχα χωρίς Φ.Π.Α. επειδή ακόμη και τώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, ακόμη και τώρα που οι αγρότες του μόχθου και της παραγωγής αδυνατούν να σπείρουν τα χωράφια. 
Oι αποχωρούντες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην αναχρονιστική και μικροκομματική του «κατόπιν ενεργειών μου» δίνοντας την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους κομματικούς τους φίλους και αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής Δ.Ο.Υ. Τρικάλων η οποία οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει, το αγροτικό Φ.Π.Α. φέτος δεν θα δοθεί στους Τρικαλινούς αγρότες πριν το Πάσχα. 
Η ΕΑΣ Τρικάλων όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κατέθεσε εγκαίρως (4 Απριλίου 2012) τα τιμολόγια της επιστροφής στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.
Ωστόσο, παρά τις αρχικές  πληροφορίες (προ δεκαημέρου) ότι το Φ.Π.Α. θα δοθεί πριν το Πάσχα, τελικά επικαλούμενοι  την αναγκαία- όπως τονίστηκε - αναβάθμιση του TAXIS μας διαμήνυσαν (την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012) ότι αυτό θα δοθεί μετά το Πάσχα και σε χρόνο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς.
Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο δηλώσεις εκπροσώπων της Διοίκησης γειτονικής ΕΑΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ με τις οποίες καλούσαν τους εκεί αγρότες να παραλάβουν την επιστροφή του Φ.Π.Α.
Οι ίδιοι εκπρόσωποι δεν άφηναν περιθώρια παρερμηνειών για το τι ακριβώς συνέβη αποδίδοντας τα εύσημα στους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίοι επίσης πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και έδωσαν το Φ.Π.Α.Αν δεν είναι αυτό προεκλογικό ρουσφέτι σε ημετέρους προκειμένου να εξυπηρετηθούν φίλοι και γνωστοί, τότε τι είναι; Είναι παλαιοκομματισμός που έρχεται από το παρελθόν και έχει «πράσινο χρώμα».
Οι εμπνευστές αυτής της παλαιοκομματικής αντίληψης θεωρούν ότι έτσι τιμωρούν την ΕΑΣ Τρικάλων ή τη Διοίκησή της, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να τιμωρούν τους Τρικαλινούς αγρότες  οι οποίοι πλέον έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Θα τους απαντήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα όταν οι ίδιοι που σήμερα τους αποκλείουν διαχωρίζοντας τους αγρότες στους «δικούς μας» και στους «άλλους» θα τους ζητήσουν τη ψήφο με λόγια ψεύτικα και υποκριτικά.


Ο Πρόεδρος              Ο Αντιπρόεδρος                    Ο Γραμματέας               Ο Ταμίας
Αχιλλέας Λιούτας        Κων/νος Βράντζας                 Δημήτριος Ιακωβάκης     Κων/νος Τσίγκας

Το μέλος
Κων/νος Μαράβας