Πάγκαλος: Δικαιώνει Πάγκαλο για το "μαζί τα φάγαμε"

«Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης», δήλωσε από τηλεοράσεως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα για το περίφημο «μαζί τα φάγαμε».
«Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και για πολλά άλλα, που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα» είπε ο κ. Πάγκαλος και εξέφρασε την ανησυχία του για πολιτική, αλλά και πολιτιστική ρευστότητα, στην οποία μπορεί να οδηγήσει η στάση που λέει «θέλω να εκδικηθώ».
 «Δεν είναι λύση το να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με αγανάκτηση», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η νέα Βουλή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από δύο χρόνια, σημείωσε ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα μπορούσε να είναι η μόνη τρίτη δύναμη συνεργασίας, ενώ αναρωτήθηκε εάν οι επαναληπτικές εκλογές θα ξαναδώσουν κάτι άλλο, εκτός από το να «χάνουμε πολύτιμο χρόνο».
Εξηγώντας την απόφασή του να αποσυρθεί, είπε ότι εάν έβαζε υποψηφιότητα, θα έπρεπε να ήταν στη Βουλή για μία τετραετία.
«Είμαι ήδη 74 ετών και σε τέσσερα χρόνια θα είμαι 78.... Πρέπει κάποια στιγμή να αποσυρθώ», τόνισε. «Δεν ήμουν ποτέ οπαδός ή συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου», δήλωσε επίσης, αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει τον πρώην υπουργό, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι είχαν πράγματι μια κοινή πορεία με τον κ. Τσοχατζόπουλο και παραδέχθηκε ότι έχει και ο ίδιος την ευθύνη που του αναλογεί.
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τους TOR-M1, επισήμανε ότι ήταν απόλυτα απαραίτητο να γίνει αυτό το πρόγραμμα εκείνη την εποχή, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, με την Άγκυρα να απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο, η οποία εκείνη την εποχή δεν ήταν στην ΕΕ.
 Είπε επίσης ότι οι υπουργοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ, εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν ήταν σε θέση να διατυπώσουν άλλη εισήγηση. «Πώς να διατυπώσεις άλλη εισήγηση; Με βάση ποια στοιχεία;» διερωτήθηκε