«Εγώ βιντεοσκόπησα τον ξυλοδαρμό του μετανάστη» λέει ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης

Πριν δύο μήνες ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης παρουσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Νουρ - Φως παντού υπάρχει» με θέμα τη ζωή ενός 12χρονου Αφγανού μετανάστη στην Αθήνα.
Από αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία, λίγοι πρόσεξαν τη νυχτερινή σκηνή του ξυλοδαρμού ενός αλλοδαπού από αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ακόμη λιγότεροι ήταν αυτοί που κατάλαβαν πως η σκηνή ήταν βιντεοσκοπημένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη από το μπαλκόνι του σπιτιού του.
 Ο σκηνοθέτης μένει σε μια γειτονιά του κέντρου της Αθήνας που όπως ο ίδιος λέει, είναι ο μοναδικός λευκός κάτοικος χωρίς, ωστόσο, να έχει πέσει ποτέ θύμα κάποιας εγκληματικής πράξης. Στο βίντεο που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο σκηνοθέτης δημοσιοποίησε μέσω του Ίντερνετ, προκαλώντας αναστάτωση στο Διαδίκτυο, διακρίνονται κάποιοι πολίτες, αλλά και αστυνομικοί, που χτυπούν το μετανάστη που έχει συλληφθεί. Όταν έγινε το περιστατικό, είχα την εντύπωση πως οι πολίτες που βιαιοπραγούσαν κατά του μετανάστη ήταν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων στα οποία είχε προκαλέσει ζημιές και σε ένα βαθμό ήταν κατανοητή η οργή και ο θυμός τους" λέει ο Νίκος Σούλης. Αυτή όμως που ήταν ακατανόητη, ήταν η στάση των αστυνομικών, που άρχισαν να χτυπούν το νεαρό ακόμη και όταν του είχαν βάλει χειροπέδες" συνεχίζει ο σκηνοθέτης, που κατέγραψε καρέ-καρέ το περιστατικό της αστυνομικής βίας.
 Αρχικά ο ίδιος αποφάσισε να συμπεριλάβει τη σκηνή στην ταινία που ετοίμαζε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου, μέσω της ιστορίας του 12χρονου Αφγανού, έθιγε την καθημερινότητα και τα προβλήματα των μεταναστών στην Αθήνα του 2012, θεωρώντας πως κάποιοι θα ευαισθητοποιούνταν από το συγκεκριμένο περιστατικό.
 "Τελικά, κανείς δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό κι έτσι αποφάσισα να στείλω το μικρό αυτό βίντεο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες" εξηγεί ο Νίκος Σούλης.
 Το βίντεο μάλιστα θα δημοσιοποιηθεί επισήμως από την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ τη Δευτέρα και θα συνοδεύεται από επίσημη καταγγελία για την άσκηση βίας από πλευράς των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.http://www.theinsider.gr