Με χειροπέδες οδηγήθηκε στην εισαγγελία ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίς το πρωί της Τρίτης για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο κ. Κουρής εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους οργισμένος για τη σύλληψή του, μάλιστε σε μια χαρακτηριστική κίνηση πέταξε μακριά το μπαστούνι που κρατούσε.
Προσερχόμενος στον εισαγγελέα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «στους πολιτικούς που κλέβουν δεν φοράνε χειροπέδες, φοράνε μόνο στους ανθρώπους που εργάζονται και δημιουργούν» και σημείωσε: «Το δημόσιο μου χρωστάει και δεν του χρωστάω».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουρής επρόκειτο να δικαστεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία, αναμένεται, ωστόσο, να ζητήσει προθεμία και να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.
Ο εκδότης συνελήφθη κατόπιν εντολής του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού.
Το ύψος των χρεών ανέρχεται, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές σε 307.000 ευρώ, αδίκημα το οποίο βαρύνεται με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματτος. (Κακουργηματική είναι μόνο η μη απόδοση ΦΠΑ, η οποία δεν συντρέχει στην συγκεκριμένη υπόθεση).
Ο κ. Γ. Κουρής πήρε αναβολή για τις 30 Απριλίου και αφέθηκε ελεύθερος.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=454484