Επαναστατικούς φακούς επαφής για τους στρατιώτες παράγγειλε το αμερικανικό Πεντάγωνο


Ο αμερικανικός Στρατός προχώρησε σε παραγγελία για άγνωστο αριθμό ζευγών φακών επαφής οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν απεικονίσεις (εικόνα και δεδομένα) απευθείας στα μάτια όσων τους φορούν. 
Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα έχει εξελίξει η εταιρεία Innovega και το προσφέρει και στο γενικό εμπόριο για διάφορους σκοπούς και πρόκειται να δοκιμαστεί από τον αμερικανικό Στρατό για διαπιστωθεί πόσο επιχειρησιακά ευέλικτο μπορεί να είναι.
Ειδικότερα όμως το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να προσαρμόσει τους συγκεκριμένους φακούς στις στρατιωτικές ανάγκες έτσι ώστε ο στρατιώτης στο πεδίο της μάχης να έχει τη δυνατότητα να βλέπει μέσα από τους φακούς αυτούς επαφής την εικόνα που μπορεί να του παρέχουν μια σειρά από αισθητήρες όπως UAV,απόμακρες κάμερες ημέρας (CCTV) ή και νύκτας (NVG) ακόμη και εικόνες από δορυφόρους και όλα αυτά σε επίπεδο 3D.
Ταυτόχρονα ο χρήστης διατηρεί τη δυνατότητα του να κινείται διατηρώντας όλη την περιφερειακή του και κανονική του όραση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα HUD για τα μάτια. 
Το σύστημα ουσιαστικά λειτουργεί με ένα ζευγάρι ελαφρών γυαλιών τα οποία διαθέτουν δύο μηχανισμούς προβολής επάνω στο τζάμι και μέσω των φακών επαφής ο χρήστης μπορεί να «διαβάζει» την εικόνα που προβάλλεται στα γυαλιά σε τρισδιάστατο επίπεδο. 
Η εικόνα που προσφέρεται λέγεται ότι αντιστοιχεί στην παρακολούθηση μιας τηλεόρασης 240 ιντσών από απόσταση 3 μέτρων.http://www.defencenet.gr/