Γερμανός δημόσιος υπάλληλος έβγαλε 728.000 ευρώ χωρίς να δουλέψει ποτέ!


Αποκάλυψε το μυστικό του στους 500 συναδέλφους με email στο οποίο διευκρίνιζε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία 14 χρόνια τεμπέλιασε ασύστολα και εκείνοι... ειδοποίησαν τις εφημερίδες. «Από το 1998 ήμουν στη δουλειά αλλά το μυαλό μου δεν το είχα εκεί.
Επομένως, έχω προετοιμαστεί άριστα για τα χρόνια της συνταξιοδότησης.
Αντε γεια!», πληκτρολόγησε ο 65χρονος δημόσιος υπάλληλος λίγο πριν μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας.
Στο σημείωμα, το οποίο έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, ανέφερε επίσης ότι σε 14 χρόνια κατάφερε να βάλει στην τσέπη του 728.000 ευρώ χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του! Ο θρασύς υπάλληλος ήθελε να πικάρει τους συναδέλφους του που θα άφηνε πίσω του φεύγοντας αλλά δεν περίμενε ότι κάποιος από αυτούς θα έστελνε το email του στις εφημερίδες. «Δεν θα ήθελα να πω τίποτε άλλο.
Αυτό το μήνυμα δεν προοριζόταν για δημοσίευση» δήλωσε σε δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας ο οποίος τον περίμενε έξω από το σπίτι του...
 Το όνομα του τεμπέλη δημοσίου υπαλλήλου -με τα 728.000 ευρώ- δεν δημοσιεύτηκε αλλά μια εφημερίδα έγραψε ότι δεν πρόκειται να ισχυριστεί ότι έκανε πλάκα στους συναδέλφους του. «Είναι η αλήθεια. Πρόκειται απλώς για ένα λάθος του συμβουλίου που προσέλαβε δύο ανθρώπους για την ίδια δουλειά. Τη δουλειά, λοιπόν, την έκανε... ο άλλος. Ηταν απολύτως λογικό να εκμεταλλευτώ την ελευθερία που μου έδινε το λάθος», φέρεται να δήλωσε ο έξυπνος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος προσελήφθη το 1974 ως επιθεωρητής. /
Ο Βόλκερ Φλέιτζ, δήμαρχος της πόλης Μίντεν όπου βρισκόταν η υπηρεσία του ξέγνοιαστου εργαζόμενου, είναι έξαλλος με το email και χαρακτήρισε το περιστατικό «ανησυχητικό» ενώ για το λάθος της υπηρεσίας είπε πως ο υπάλληλος θα έπρεπε να είχε διαμαρτυρηθεί, ζητώντας να του αναθέσουν δουλειές! Λόγω περικοπών, πάντως, η θέση στην οποία εργαζόταν ο τεμπέλης υπάλληλος καταργήθηκε..