«Βραδιά Μέρκελ» για φθηνό φαγητό


Εμπνευσμένη η πρόταση δημοτικού συμβούλου στα Τρίκαλα για την φθηνή βραδιά φαγητού, μια ημέρα την εβδομάδα, που σχεδιάζει να καθιερώσει με τους καταστηματάρχες ο Δήμος Τρικάλων.
Ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Τάκης Παζαΐτης, πρότεινε η έξοδος αυτή να ονομαστεί... «βραδιά Μέρκελ»! Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας, δήλωσε πως ο δήμος Τρικκαίων εδώ και μέρες κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, για να υπογραμμίσει: «Αν μπορούμε σε συνεννόηση με τα καταστήματα σίτισης και υγειονομικού ενδιαφέροντος να καθιερώσουμε μια βραδιά, δεν ξέρω πώς θα την ονομάσουμε, ώστε όλοι οι πολίτες που θα επισκέπτονται ένα κατάστημα σε μία μέρα την εβδομάδα να τρώνε έναντι μιας πολύ συγκεκριμένης αμοιβής».
Ο ίδιος σημείωσε πως στη Θεσσαλονίκη βρίσκει εφαρμογή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπου το κόστος για κάθε άτομο φτάνει στα 10 ευρώ. Να το δούμε πώς θα δουλέψει, και να δούμε αν συμφωνούν οι επαγγελματίες, όπως θα δούμε και ποια μέρα θα επιλέξουμε, Τρίτη ή Πέμπτη, ώστε να κινηθεί λίγο ο κόσμος και η τοπική αγορά».