Ανακοίνωση Του Δήμου Φαρκαδόνας Για Τον …Αποχιονισμό, Η Πρωτοφανής Κακοκαιρία Που Ενέσκηψε Και Στον Δήμο Φαρκαδόνας Κινητοποίησε Ήδη Από Χθες Όλες Τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Του Δήμου.


Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κώστα Οικονόμου, αποφασίστηκε η τήρηση του σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και το προσωπικό του Δήμου βρισκόταν σε ετοιμότητα.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας είχαν διαφορετικό εύρος, ένταση και χρόνο εκδήλωσης, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση άρχισε αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στον υπόλοιπο νομό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι το ύψος του χιονιού ήταν εκείνες τις ώρες, σε ποσότητα λιγότερη από τη μισή, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του νομού μας.
Για τον λόγο αυτό, η απόφαση για οριστικό κλείσιμο των σχολείων – πλην του Δημοτικού Σχολείου Διασέλλου και της μετακίνησης μαθητών προς τα σχολεία της Φαρκαδόνας – ελήφθη πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 2-2-12.
Μέχρι στιγμής, και χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των υπηρεσιών και του προσωπικού του Δήμου, από τα χαράματα της Πέμπτης έχουν ανοιχθεί οι δρόμοι προς τις απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες, με πρωτεύουσα σημασία να δίνεται στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Επίσης, έχουν διανοιγεί οι κεντρικοί δρόμοι στα (18) χωριά του Δήμου, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται και για τη διευκόλυνση κίνησης οχημάτων, αλλά και για τη διάνοιξη περισσότερων δρόμων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πλέον στον αποχιονισμό δρόμων που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Στην προσπάθειά του αυτή, ο Δήμος Φαρκαδόνας κινητοποίησε, εκτός των μηχανημάτων του, και ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα ικανά να συνδράμουν στον αποχιονισμό οδικού δικτύου.
Οσοι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Φαρκαδόνας (2433350000), καθώς και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Χριστοδούλου (6977471296). Θα πρέπει, φυσικά, να σημειωθεί ότι οι διανοίξεις δρόμων γίνονται κατόπιν ιεράρχησης και βάσει των υπαρχόντων, ή όσων προκύψουν, προβλημάτων.
Ο Δήμος ζητά τη συνεργασία των δημοτών, προκειμένου, σε πνεύμα κατανόησης, να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του έκτακτου αυτού καιρικού φαινομένου.
Ο Δήμος, επίσης, παρακαλεί τους δημότες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την κίνησή τους πεζή.
Σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινήσουν τα οχήματά τους, να φροντίζουν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν κάνει τον απαραίτητο έλεγχο (πίεση ελαστικών, ύπαρξη νερού στους υαλοκαθαριστήρες κ.α.), να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και οπωσδήποτε να φορούν τη ζώνη ασφαλείας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η οριστική απόφαση για τη λειτουργία ή μη των σχολείων αύριο, Παρασκευή 3-2-12, θα ληφθεί αργότερα σήμερα, μετά από νέα σύσκεψη, οπότε και θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ