Μαχητικοί οι αγρότες του Κεραμυδίου Ο Αγροτικός Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Προετοιμάζονται για τους αγώνες που θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΑΣΥ
Αγωνιστική διάθεση έδειξαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου οι αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Κεραμυδίου της Δημοτικής Ενότητας Φαρκαδόνας.
Μαχητική διάθεση για τους αγώνες που θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Παναγροτική Συσπείρωση εναντία στην αντιαγροτική, όπως χαρακτηρίζει πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρονιά και συνεχίζει να εφαρμόζεται και σήμερα.
Οι αγρότες του Κεραμυδίου έδωσαν ραντεβού το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος του χωριού για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Σκοπός, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Μπαντής η ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους αγρότες και το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
«Η κατάσταση που ζει η αγροτιά είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πιάνουν πάτο, ενώ το κόστος παραγωγής και ζωής έχει ανέβει στα ύψη», σημείωσε ο κ. Μπαντής και πρόσθεσε:
«Η αγροτιά πληρώνει πολύ ακριβά την πολιτική που προωθούν κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία και η οποία έχει σαν στόχο της να διαφυλάξει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Οι μόνοι κερδισμένοι από την όλη κατάσταση είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που καταληστεύουν την αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα».
Στην εκδήλωση παρέστη και το μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογών «Η ΑΝΟΙΞΗ» κ. Σπύρος Τσιοτινός, ο οποίος στο χαιρετισμό του κάλεσε τους συναδέλφους του για ανάπτυξη κοινού αγώνα, ενός μετώπου αντίστασης και πάλης στις αντιαγροτικές πολιτικές.
«Με τους αγώνες τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, με όλες τις δυνάμεις τους, για την ανατροπή της ΚΑΠ που τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή, ν’ αντισταθούν, με νύχια και με δόντια, στη λαίλαπα των απανωτών χαρατσιών, όλων των αντιαγροτικών - αντιλαϊκών μέτρων, με την πάλη τους ν’ ανοίξουν την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών», σημείωσε ο κ. Τσιοτινός...Η ΕΡΕΥΝΑ 24 Ιανουαρίου 2012, αρ. φύλλου 16004,