Παπάς με...κομπρεσέρ έσκαψε την Αγία Τράπεζα αναζητώντας λίρες

Ο παπάς, ο επίτροπος και άλλοι τέσσερις κάτοικοι της Φύσκας Κιλκίς έσκαψαν το ιερό του Προφήτη Ηλία, αναζητώντας χρυσές λίρες. Κάτοικοι του χωριού που άκουσαν θόρυβο από κομπρεσέρ μέσα από την εκκλησία του χωριού... τρόμαξαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Και έτσι οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον παπα-Βασίλη, 53 χρονών, σε ώρα... νυχτερινής εργασίας.
Ο ιερέας ομολόγησε την πράξη του και «πήρε πάνω του» την παράνομη ανασκαφή. Οπως είπε είχε πληροφορίες πως μέσα στο ιερό και πίσω από την Αγία Τράπεζα υπήρχε κρυμμένος θησαυρός, με μεγάλο αριθμό λιρών από την εποχή της τουρκοκρατίας και ακόμη παλαιότερες.
Οι δράστες είχαν σκάψει ένα λαγούμι, διαμέτρου ενός μέτρου και βάθους δύο μέτρων, και εκτιμούσαν ότι μερικά μέτρα πιο κάτω θα έβρισκαν το πολύτιμο σεντούκι.
Χθες το πρωί συνελήφθη και ένας 53χρονος, ο Δ.Α., επίτροπος της εκκλησίας, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, που φέρονται ως συνεργοί του ιερέα στην αναζήτηση του θησαυρού.
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία χρονολογείται στο 1854 και αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία μεταβυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής Φύσκας.
Το χωριό απέχει 20 χιλιόμετρα από το Κιλκίς και όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είναι όλο σκαμμένο από χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλους που αναζητούν χρυσές λίρες και αρχαία. Στα χωράφια και στη δασική έκταση που το περιβάλλει, χάσκουν μεγάλες τρύπες και λαγούμια που ανοίγουν επιτήδειοι, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και ανιχνευτές μετάλλων.
Ο παπα-Βασίλης κατάγεται από τη Φύσκα και χειροτονήθηκε ιερέας την τελευταία δεκαετία, ενώ λειτουργούσε στη Φύσκα και στον γειτονικό Σπουργίτη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Κιλκίς
http://www.theinsider.gr